Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Za podpory pedagogické fakulty sehrají hokejisté Masarykovy univerzity odvetu proti VUT!

Hokejisty MUNI čeká ve středu 13.12. poslední zápas letošního roku! Podruhé v sezoně dojde k atraktivnímu souboji mezi dvěma největšími brněnskými univerzitami. Výběr Masaryčky má rivalům z VUT co vracet, odveta začíná v 19:30 ve Sportcentru Lužánky!

Zápas proti VUT se koná ve spolupráci s pedagogickou fakultou. Klub si pro studenty a zaměstnance fakulty připravil 20 % slevu na vstupenky! Fakultě bude opět upraven předzápasový i přestávkový program. „Na zápase se mohou fanoušci těšit na mnoho zábavných aktivit! Do zápasové atmosféry je dostanou členové Spolku přátel pedagogické fakulty, kteří si pro fanoušky připravili pestrý program. Novinkou na zápase bude Redbull zóna přímo u ledové plochy, na niž si návštěvníci užijí kopec zábavy a budou také moct ochutnat několik speciálních drinků“, líčí event manager HC MUNI Andrej Vandlik.

 „Když jsme se dozvěděli o možné spolupráci s HC MUNI na tak velké události, jako je hokejový zápas mezi MUNI a VUT, neváhali jsme ani vteřinu a rozhodli jsme se do toho jít. Tyto zápasy mají každý rok skvělou atmosféru a my rozhodně chceme být u toho“, nechal se slyšet člen spolku David Severa. „Náš spolek pravidelně pořádá akce jako beerpongový turnaj či foxavaganza. Proto jsme se rozhodli vsadit na jistotu a jako doprovodný program zápasu jsme si připravili něco na styl beerpongu, ve kterém se ukáže, která univerzita má lepší mušku. Pravidla jsou jednoduchá a vše pochopíte na místě. Pro vítěze jsme si navíc připravili menší odměny. Před zápasem se můžete těšit na malování obličejů v barvách MUNI“, říká David a popisuje, co fanoušky na zápase čeká.  

Základní část univerzitní ligy je za svojí polovinou a po dvou měsících tak opět zápasový kolotoč proti sobě svádí kádry HC MUNI a VUT Cavaliers, aktuální sousedy v tabulce. Kavalírům patří pátá příčka s 15 body za 11 zápasů. Medvědi se drží na šesté pozici, v odehraných 10 utkáních sesbírali 13 bodů. Oba celky svoje poslední zápasy vyhrály, VUT porazilo 3:1 trápící se Ostravu, které patří poslední místo v tabulce. Podstatně dramatičtější utkání sehrála na plzeňském ledě Masaryčka. Úvod zápasu si medvědi utéct nenechali a hned ve třetí minutě se prosadil Jan Morev, o 3 minuty později na jeho branku navázal Samuel Greguss, který skóroval v dresu MUNI vůbec poprvé. Svůj už tak úspěšný zápas Samuel doplnil ještě jednou asistencí a do osobních statistik zapsal své první dva body. Aktuálně nejlepším hráčem MUNI je ale bezesporu Tadeáš Jakubec, který má na svém sezonním kontě už 12 bodů za 7 branek a 5 asistencí. Proti Akademikům se navíc blýskl i v samostatných nájezdech, kdy na plzeňského brankáře vytáhl parádní Forsbergovu kličku a pomohl svému týmu k zisku 2 cenných bodů za výhru 4:3 po SN.

Minulý střet brněnských rivalů, který znáte jako Hokejový souboj univerzit, se do historie zapsal jako nejhlasitější sportovní událost v zemi! Vyhrocený zápas, kterému přihlížela zcela vyprodaná Winning Group Arena, pro sebe urvali Kavalíři v konečném skore 3:1. Celý zápas hráče MUNI svými výkony deptal skvěle chytající brankář VUT Šimon Zlatnický, za jehož záda dokázal kotouč uklidit pouze Jan Gonos, student VUT ve službách brněnských medvědů.

Jak dopadne další setkání dvou věčných rivalů? Na městské univerzitní derby se prostě musíš přijít podívat, kde jinde si užít poslední středu semestru! „Jsme si dobře vědomi toho, že HC MUNI hrdě reprezentuje naši univerzitu a proto je rádi přijdeme podpořit. Nenechte si ani vy ujít takto speciální zápas, my tam rozhodně budeme!“, zve fanoušky na zápas také David za Spolek přátel pedagogické fakulty. 

Kristýna Tatíčková 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři