Přesunout nahoru

Šťastné a veselé! Jak tráví Vánoce hráči Engineers?

Štědrý den se neodkladně blíží a my bychom vás nemohli ochudit o vánoční článek, ve kterém se dozvíte jak někteří hráči Engineers tráví Vánoce. Na pár otázek jsme se zeptali Ondry Manna, Filipa Staňka, Jana Kubaty, Václava Svacha a Jana Raitermana.

Jak u vás probíhá Štědrý den?

Jan Kubata: Přes den koukáme na různé filmy, hrajeme hry a také pomáháme s jídlem. Poté se sejdeme u stolu, nejstarší z rodiny řekne pár slov a jde se jíst. Po večeři se přesouváme k rozbalování dárků.

Ondřej Mann: Když jsem byl mladší, tak jsme chodili bruslit, teď ale spíš chodím na procházku na Pražský hrad nebo někam do města.

Václav Svach: Dopoledne jedeme na hřbitov, kde vzpomínáme na ty, co už s námi být nemohou. Potom doma u televize s taťkou u televize čekáme, než se mamka vyřádí v kuchyni. Večer její práci řádně spořádáme a počkáme na Ježíška.

Jan Raiterman: Přes den se jdeme podívat na vánoční otužilce, kteří se tradičně chodí koupat do Jordánu.

Jaké tradice dodržujete?

Jan Kubata: Rozkrajujeme jablka a nebo třeba pouštíme lodičky.

Václav Svach: Přes den nejíme maso, abychom večer viděli zlaté prasátko, ale zatím bez úspěchu.

Ondřej Mann: Každý rok koukáme na Pelíšky.

Co by sis přál pod stromeček?

Filip Staněk: Čím jsem starší, tím je těžší vymýšlet dárky, tak si letos asi nejvíce přeji abychom všichni byli v pohodě a klidu.

Jan Kubata: Jednosměrnou letenku do Ameriky.

Jan Raiterman a Ondřej Mann: Klid.

Václav Svach: Světový mír a vlasy. Myslím, že ani jedno bohužel nedostanu :D

Co jíte při štědrovečerní večeři?

Filip Staněk: Dávám si řízek, ale sním i kapra.

Jan Kubata: Raději mám řízek od mamky než kapra.

Ondřej Mann: Rozhodně řízek, kapra jsem nikdy moc nemusel.

Jan Raiterman: U nás doma se večeří amur. Zatím jsem ještě nikdy rybu nezabíjel, ale až na to přijde, tak se toho chopím jako muž a dokážu to.

Václav Svach: Vždycky kapr!

Jaký byl tvůj nejhezčí vánoční dárek?

Jan Raiterman: Určitě jako nejlepší dárek jsem dostal první playstation ale nejlepší zážitek z Vánoc je to, když jsme jako rodina spolu. Jednou jsem ale věnoval taťkovi sparťanskou vánoční ozdobu na stromeček, ten večer už se mnou mamka nepromluvila.

Václav Svach: Nejhezčí Vánoce byli asi všechny, dokud jsem věřil na Ježíška. Svoje kouzlo mají i teď, když někoho můžu potěšit dárkem.

Jan Kubata: Nejhezčí Vánoce pro mě byli ty, které jsem prožil na Floridě nebo v Dominikánské republice.

Filip Staněk: Každoročně se jako širší rodina scházíme na společném obědu, kde strávíme hezké chvíle. To si každý rok užívám.

A jak si užíváte Vánoce vy? My vám chceme za celý tým ČVUT Engineers Prague popřát příjemné prožití vánočních svátků s těmi nejbližšími a šťastný nový rok!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři