Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

ERASMUS GAME: HC MUNI versus ČVUT Engineers Prague

Po více než měsíc dlouhém zápasovém půstu se hráči MUNI konečně dočkají dalšího utkání! Ve středu 24. ledna budou hostit výběr Engineers Prague, zápas začíná v 19:30 ve Sportcentru Lužánky.

English below

Utkání se navíc hraje ve spolupráci s Erasmus Student Network (ESN) MUNI Brno. Přijďte si s kamarády užít zasloužené volno a potkat se se zahraničními studenty. Připraveny budou i doprovodné soutěže. Učení na zkoušky ti přece neuteče! Svůj lístek pořídíš TADY.

V novém kalendářním roce se opět rozbíhá kolotoč univerzitního hokeje a do konce základní části sezony zbývá Medvědům odehrát už jenom 7 zápasů, z toho 4 sehrají na domovském stadionu! Poslední zápas loňského roku sehrál kádr MUNI proti rivalům z VUT. Parádní odvetu sledovalo bezmála 500 fanoušků , kteří měli po závěrečném hvizdu hned několik důvodů k radosti! Nejenže Masaryčka zápas opanovala a zapsala tři cenné body do tabulky, zároveň také vrátila VUT porážku z říjnového hokejového souboje univerzit. Skvělý zápas zažil útočník MUNI Jan Hasoň, který se nejprve v první třetině gólově prosadil ve vlastním oslabení, v 54. minutě další brankou zvyšoval na 2:0. O konečné výhře 3:0 rozhodl gólem do prázdné brány Martin Gergel. Radost domácím dělal také strážce brněnské klece Filip Král, na kterého Kavalíři vyslali přes 40 střel. Král si však se všemi dokázal poradit a oslavil tak první vychytanou nulu v dresu MUNI! Filip je stabilní oporou týmu a také nejvytěžovanějším gólmanem v celé lize. V deseti odehraných zápasech na něj šlo 426 střel a za svá záda pustil pouze 26 kotoučů. Jeho čísla se prozatím zastavila na 93,90 procentní úspěšnosti zákroků.

MUNI aktuálně obsazuje v tabulce solidní pátou příčku s 16 body, soupeři z ČVUT dokázali nasbírat 23 bodů a aktuálně jim patří druhé místo, přičemž na odskočené lídry Black Dogs Budweis ztrácí 8 bodů. Engineers svůj poslední zápas prohráli, nutno ale dodat, že v něm čelili právě suverénnímu celku z Budějovic. Jinak mají na svém sezonním kontě 8 výher za 11 odehraných zápasů. Na úspěšné sezoně Pražanů má podíl i trio vyrovnaných gólmanů, kteří se o práci v brankovišti spravedlivě dělí. Vyčnívá mezi nimi ale Ondřej Mann, ten je totiž aktuálním lídrem brankářských statistik s úspěšností zásahů 95,73 procent a jedním vychytaným čistým kontem, které zaznamenal rovněž proti VUT. 

Poslední vzájemný zápas po neuvěřitelných okolnostech nakonec skončil vítězně pro Engineers. Pražané před zraky svých diváků sice dokázali vstřelil 2 úvodní branky zápasu ale další minuty zápasu patřily MUNI. Medvědi dokázali vstřelit 3 góly, které znamenaly dokonalý obrat z 0:2 na 3:2. Pak ale došlo k dalšímu zvratu zápasu a během 20 smolných sekund si ČVUT vzalo vedení zpět, z takového šoku se již tým okolo kapitána Štěpána Kučery nevzpamatoval a z Prahy přivezl nešťastnou prohru 3:5. O tom, že MUNI odvety umí, jsme se již v letošní sezoně přesvědčili. Dokáží svěřenci kouče Jiřího Čtvrtníčka oplatit porážku i dalšímu celku? To se dozvíme už tuto středu, začínáme v 19:30!

 

After more than a month-long break, Masaryk University hockey team will finally play another match! On Wednesday, January 24th, they will host the ČVUT Engineers Prague. The match start at 7:30 PM at the Sportcentrum Lužánky.  

Moreover, the match is played in collaboration with the Erasmus Student Network (ESN) MUNI Brno. Come with your friends to enjoy a well-deserved break and meet new friends and classmates. There will also be accompanying program with competitions for spectators. After all, studying for exams can wait! Get your ticket HERE. Use discount code "ESNMUNIBRNO" and one ticket will cost you only 80 CZK.

University hockey is back with only 7 games left in the regular season. Only 4 of these remaining games are played at home. In the last match, the MUNI team faced the rivals from VUT. Almost 500 fans witnessed a fantastic fightback! Masaryk University dominated the game and avenged VUT's defeat in the October. MUNI forward Jan Hasoň played an excellent game and scored twice! Martin Gergel sealed the final victory 3:0 with a goal into an empty net. Goalkeeper Filip Král, facing over 40 shots from the VUT Cavaliers, contributed to the joy of the home crowd by achieving his first ever shutout in a MUNI jersey. Král is a solid pillar of the team and the busiest goalkeeper in the entire league. In ten games, he faced 426 shots and allowed only 26 goals. His save percentage now stands at 93.90%. 

MUNI currently holds a likeable fifth position in the standings with 16 points, while opponents from ČVUT have amassed 23 points, securing second place, 8 points behind league leaders Black Dogs Budweis. Although Engineers Prague lost their last match, they can boast 8 wins in 11 matches this season. The success of the Engineers is also contributed by a trio of balanced goalkeepers, of whom Ondřej Mann stands out as the current leader in goalkeeper statistics with a 95.73% save percentage and one shutout.

In the last head-to-head match, the Engineers won after an incredible development of the game. Although Engineers managed to score two goals, the following minutes belonged to MUNI. MUNI players scored three times and complete an epic comeback from 0-2 to 3-2. However, within 20 unfortunate seconds, ČVUT regained the lead and the Masaryk University team could not recover and lost the match 3-5. We have already witnessed this season that MUNI knows how to respond in rematches. Will the team, playing under the head coach Jiří Čtvrtníček, be able to avenge the loss to another opponent? We will find out this Wednesday, starting at 7:30 PM!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři