Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hokejisté MUNI se za podpory farmaceutické fakulty představí proti pardubickým Riders!

Přesně po týdnu přivítá MUNI na svém ledě dalšího protivníka! Tentokrát přijedou pardubičtí Riders, utkání se hraje klasicky od 19:30 ve Sportcentru Lužánky!

Poslední lednový zápas odehraje tým Masarykovy univerzity za podpory farmaceutické fakulty, jejíž studenti mají po zadání kódu „MUNIPHARM20“ slevu na vstupenku, která je po slevě vyjde na pouhých 80 korun, lístky najdete pod TÍMTO ODKAZEM.

Úvodní buly utkání vhodí děkan farmaceutické fakulty David Vetchý, který je sám nadšeným hokejistou a velkým fanouškem HC MUNI! Pro studenty farmacie bude přichystán také speciální program. Spojili jsme se s Unií studentů farmacie (USF), která si pro návštěvníky přichystala několik zajímavých aktivit. „Se spolkem jsme se snažili propojit svět hokeje a farmacie. Připravili jsme si pro fanoušky interaktivní vzdělávací workshop, týkající se správného používání volně dostupných léčiv a také lehké prevence před často zneužívanými návykovými látkami. Když jde o sport, nesmí chybět ani zmínka o dopingu. Vytvořili jsme edukační letáčky, obsahující základní informace o nejčastěji využívaných substancích, které jsou mezi sportovci známé, přičemž bychom před nimi rádi varovali a taktéž jsme si troufli navrhnout zdravější alternativy“, líčí koordinátorka pro vnitřní vztahy USF Michaela Hricová. Vedle edukativního programu se mohou fanoušci těšit na zábavné přestávkové soutěže, jejichž vítězové si odnesou fakultní merch či lístky na farmaceutický ples, který se bude konat začátkem dubna. A v čem se bude soutěžit? „Pro fanoušky máme přichystanou pivní soutěž, kdy musí soutěžící pomocí pipety, pomůcky klasicky využívané v laboratoři, co nejrychleji vypít půl litru piva", pokračuje Michaela z USF.

Minulou středu padl kádr Masarykovy univerzity s aktuálně druhým celkem soutěže Engineers Prague. Úvodní gól zápasu dokázali vstřelit hosté, Januškova rána zapadla do brány debutanta v brněnské kleci Daniela Šembery, který v letošní sezoně nastupoval také za druholigové mužstvo VSK Technika Brno. O dvě minuty později Martin Gergel ranou ze slotu neomylně vymetl horní růžek branky hostí a bylo vyrovnáno. Gergelovi se aktuálně střelecky daří, prosadil se ve všech třech posledních zápasech a řádí se tak k lídrům produktivity MUNI. Chvíli poté ale Jakub Uhříček zahrál nedovoleným způsobem a hosté dostali výhodu přesilové hry, ve které ucítili příležitost vzít si ztracené vedení zpět. Paradoxně to ale byli domácí, kdo se jako první radoval ze vstřelené branky a autorem gólu v oslabení nebyl nikdo jiný než nejlepší střelec MUNI Tadeáš Jakubec. Početní výhoda Pražanů pokračovala a za necelých 20 vteřin bylo z hokejky Václava Svacha, který se na listinu střelců zapsal v letošní sezoně vůbec poprvé, opět srovnáno. Druhá perioda branku nepřinesla, střelecky aktivnější ale byli brněnští hráči. Do třetí třetiny se vstupovalo za vyrovnaného stavu a zápas sliboval pořádné drama. Domácí tým ale zápas po pěti rychlých brankách pražského celku ztratil. Třebaže prohra 2:7 vypadá drtivě, dvě třetiny tým MUNI sahal po vítězství. Faktem ale zůstává, že Engineers zaslouženě berou 3 body a zapisují druhý skalp Masaryčky v letošní sezoně. 

Vyzyvatelé z Pardubic si zápasové tempo vyzkoušeli naposledy 4. prosince, kdy padli poměrem 1:3 rovněž s ČVUT Engineers Prague. Svůj první střet v novém kalendářním roce tak odehrají pardubičtí právě proti MUNI. Pardubicím aktuálně patří v tabulce osmá příčka, poslední místo zajišťující postup do play-off. Na poslední Ostravu drží náskok 4 bodů, celkově jich mají na svém sezónním účtu 8. Dva zápasy Riders vyhráli za tři body, překvapivě v obou zápasech přetlačili Kavalíry z VUT. Z dalších dvou duelů dokázali získat vždy jeden bod za remízu. Poslední vzájemný zápas Riders a MUNI sehráli 16. října 2023, TOP ZÁPASU SEMESTRU v Pardubicích tehdy přihlíželo bezmála 1400 fanoušků, což je nový návštěvnický rekord univerzitního hokeje v tomto východočeském městě! Fanoušci ale svému týmu k výhře nedopomohli a Masarykova univerzita utkání vyhrála nejtěsnějším rozdílem 2:1. Svoji první a zatím jedinou branku v sezoně na ledě Pardubic oslavil také Maxmilián Edl. Dokáže se proti Pardubicím prosadit i tentokrát? To se dozvíme už ve středu 31. ledna od 19:30, tak přijďte! Svoji pozvánku připojuje také student farmacie a útočník HC MUNI Tibor Sedláček: „Rád bych pozval své spolužáky a kolegy z farmacie na domácí zápas proti Pardubicím. Troška hokejového rozptýlení Vás přivede na jiné myšlenky a dodá sílu před posledními zkouškami. Tak nám pojďte fandit a zlepšit si večer“.

Kristýna Tatíčková 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři