Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs po pauze přehráli UK Kings

Jihočeští Black Dogs se utkali po novoroční pauze s UK Kings Prague. První třetina nabídla nejvyrovnanější podívanou, poté už ale gólové otěže přebrali domácí a došli si bez větších komplikací pro tři body. Matouš Masopust na své konto zaznamenal rovnou čtyři branky.

Českobudějovičtí Black Dogs vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli. Krátce po uplynutí jedné minuty se do velmi dobré pozice dostal Matouš Masopust, který zblízka branky zakončil a překvapil hostujícího brankáře - 1:0. Na opačné straně pak měli první příležitosti také Pražané, Ludvík v domácí brance si ale počínal dobře a kotouč za svá záda nepropustil. A to ani v přesilové hře soupeře. Následnou početní převahu už ale Univerzita Karlova proměnila. V dvojnásobné přesilovce se trefil Oliver Gut. Před koncem periody mohl vedení domácím vrátit Kaisler, jeho pokus z mezikruží si ale cestu mezi tři tyče nenašel. Po první periodě se tak šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Tu druhou mohli českobudějovičtí hokejisté opět otevřít brankou. Dlouho to vypadalo, že první přesilovku v prostředním dějství v branku nepřetaví, pět sekund před jejím koncem si ale dobrou střeleckou pozici našel Matouš Masopust a svým druhým gólem v utkání poslal svůj tým opět do vedení. A netrvalo to vůbec dlouho a Jihočeši se radovali za zhruba minutu poté znovu. Jan Janoch si poradil s hostujícím gólmanem a Black Dogs se dostali do dvoubrankového vedení. Nedisciplinovanost připravil Pražany o dobrou pozici v utkání, ještě před polovine zápasu totiž Matouš Masopust zkompletoval v přesilovce hattrick. Univerzita Karlova se do zápasu ještě gólově vrátila, když David Hradil z přečíslení trefil přesně - 2:4.

Pražané se do třetí třetiny vrhli s velkou vervou a od prvních sekund si vytvářeli útočný tlak, který ale zůstal bez kýžené branky. Největší šanci pak měl především hostující Glitta, který zblízka ale ležícího brankáře nepřekonal. Potom otěže hry převzali opět jihočeští hokejisté. Matouš Masopust přidal další branku na své konto, když se dostal do prostoru mezi oběma kruhy. Třetí třetina už poté příliš dramatu nenabídla. Jihočeský Filip Novák ještě přidal šestou branku. Gólovou tečku za pondělním utkáním pak udělal Viktor Martínek, který minutu a půl před koncem poslal puk za Ludvíkova záda - 6:2.

Black Dogs Budweis - UK Kings Prague 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. M. Masopust (Vochozka, Krtek), 23. M. Masopust (Novák), 24. Janoch (Vochozka, Krcho), 28. M. Masopust (Krcho, Janoch), 49. M. Masopust (Vavřík, Krtek), 55. Novák (Janoch, Vochozka) – 7. Glitta (Jindra), 32. Hradil, 59. Martínek (Čmejla).

Black Dogs Budweis: Ludvík (Dvořák) – Kubeš, Svoboda (A), Krtek, Hrůša, Novák, Kohout – Pinkas, Vavřík, Anderle, Janoch, Hrakholski, Š. Masopust, Vochozka (A), M. Masopust (K), Chocholoušek, Krcho, Přívozník, Kaisler.

Trenér: David Oulík.

UK Kings Prague: Novák (Pícl) – Klatt, Dušek, Klinger, Dlabola (A), Kopenec, Chmiel, Gebell, Piskač – Čmejla (K), Moucha, Hradil, Martínek, Volf (A), Konopásek, Kucharčík, Glitta, Škarda, Jindra, Krchňák.

Trenér: Aleš Hybner.

Rozhodčí: Jílek – Sýkora, Deja.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři