Přesunout nahoru

První zápas v novém roce, první vítězství!

Akademici vstoupili do nového roku pravou nohou a hned první zápas slaví vítězství nad Black Dogs Budweis. Napínavý zápas, který se odehrál 31. ledna 2024, skončil pro Akademiky výsledkem 5:3 a první letošní zápas dopadl na jedničku!

V první třetině jsme se gólu nedočkali, ale nějaké šance se pro obě strany naskytly. Akademici byli mnohem aktivnější a všemožně se snažili dostat k soupeřově bráně, bohužel ale neúspěšně. Hostující brankář byl neoblomný. Do šaten se tedy odcházelo za stále nerozhodného stavu 0:0.

Hned zpočátku druhé třetiny Akademici využili přesilovky a ve 22. minutě poslali puk do brány hostů. Aleš Matoušek vystřelil od modré na Dvořáka, tomu ale puk vypadl z lapačky a následně volný kotouč dostal do sítě Lukáš Folda. 1:0. Ve 25. minutě mohli plzeňští málem slavit druhý gól, když díky chybě při rozehrávce hokejistů z jižních Čech puk poskakoval po brankové čáře, bohužel se mu asi do brány nechtělo. Naši hokejisté ale v tlaku na soupeře nepovolili a ve 30. minutě svítil na kostce nový stav 2:0. Matoušek se pár vteřin po konci přesilové hry dostal do situace tři na dva a s jistotou poslal puk do brány hostů. Za necelé tři minuty Akademici zaútočili znovu a o třetí gól se postaral Štěpán Říha. 3:0. Plzeňští hokejisté chtěli přidat ještě další branku, to ale do konce druhé třetiny už nestihli a druhá dvacetiminutovka skončila výsledkem 3:0.

Ve třetí třetině si hosté uvědomili, že jim teče do bot a začali dorážet. Ve 47. minutě snížili stav na 3:1. Černý nezvládl ubránit individuální akci hostujícího Tomáše Vochozky a budějovičtí slavili první gól. Akademici jim to za každou cenu chtěli vrátit a v 51. minutě vstřelil čtvrtý gól Jan Kalus. A začíná napínavá přestřelka! 53. minuta a hosté znovu skórují. 4:2. Jako by se soupeři probrali ze zasnění a chtěli na poslední chvíli zápas otočit ve svůj prospěch, posílají do brány domácích třetí gól. Na kostce svítí pouze jednogólový rozdíl. České Budějovice zkoušeli hru v šesti, aby dorovnali. To se jim nevyplatilo a Akademici půl minuty před závěrečnou sirénou přidávají svůj pátý a poslední gól. Do odkryté brány ho bez problému znovu posílá Lukáš Folda. Utkání skončilo vítězstvím Akademiků za stavu 5:3. 

I když jsme ze začátku utkání moc akcí neviděli, nakonec byl zápas velmi napínavý. Chybělo málo a hosté mohli zápas otočit. Akademici se ale nevzdali a první domácí zápas patřil jim. Další zápas se odehraje venku 5. února 2024 proti North Wings Ústí nad Labem. Domácí zápas nás opět čeká proti Black Dogs Budweis ve středu 7. února 2024 od 19:00 v Logspeed CZ Aréně. Přijďte Akademiky podpořit a pro více informací sledujte sociální sítě Akademiků!



Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři