Přesunout nahoru

Po týdnu znovu proti Black Dogs Budweis!

Týden se přelil jako voda a Akademici opět 7. února 2024 nastoupili do zápasu proti Black Dogs Budweis. A jako předešlý týden, tak i tento byl vítězný! Naši hokejisté v napínavém zápase porazili České Budějovice 4:3.

První třetina začala velmi akčně na obou stranách. To ale nezabránilo Akademikům vstřelit svůj první gól hned po pěti minutách. Zabodoval při něm Lukáš Folda, který vystřelil z pravého obránce na vzdálenější tyč soupeřovi branky. Akademici se dostávají do vedení! Jednogólový náskok jim nezůstal dlouho, protože ve 12. minutě se trefil hostující hráč Chocholoušek. Na to dostali soupeři po půl minutě odpověď od plzeňských hráčů. O druhý gól Akademiků se postaral David Roubal, který dorážel skoro až na čáře hostů. Málem bylo znovu vyrovnáno. Hosté se už radovali z gólu, ale nebylo jisté, jestli Černý máchl lapačkou před, nebo až za čárou. Rozhodčí rozpažili a stav, při kterém se i odcházelo do šaten byl 2:1.

Zmařený gól z první třetiny soupeři nahradili platným. Ve 22. minutě poslal puk do prázdné brány hostující Novák. 2:2. Tato třetina rozhodně patřila Českým Budějovicím. Naši hokejisté se snažili dorážet, všemožně hledali cestu k bráně soupeřů, bohužel ale neúspěšně. Třetina skončila vyrovnaným stavem 2:2.

Úvod třetí třetiny byl nepřesný z obou stran. Chvíli trvalo, než jsme mohli vidět nějaké akce. Ve

49. minutě konečně padl třetí gól Akademiků. Brankáře hostů překonal Jakub Štochl a poslal Akademiky opět do vedení. Naši hokejisté se chtěli pojistit ještě jedním gólem, který v 52. minutě vstřelil do prázdné brány Jakub Šucha. Hosté se ale nevzdali a odvolali brankáře, aby dvougólový rozdíl dohnali. Pár vteřin před koncem se jim povedlo snížit skóre třetím gólem, to jim ale stejně moc nepomohlo, protože se zanedlouho ozvala siréna ohlašující konec zápasu. Akademici opět zvítězili proti Českým Budějovicím 4:3!

Chyběl pouze jeden gól Plzně, aby byl výsledek stejný, jako v minulém týdnu. I tak Akademici vyhráli a berou cenné tři body. Zápas byl až do poslední chvíle napínavý. A již nyní se můžete těšit, protože se připravuje další hokejová bitva! Do Plzně 20. února 2024 přijedou UK Kings Prague. Zápas se odehraje v Logspeed CZ Aréně v 19:00. Můžete se těšit na večer plný zábavy a skvělého hokeje. Vstupenky kupujte přes web Akademiků a pro více informací sledujte jejich sociální sítě!


Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři