Přesunout nahoru
čt 4. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Inženýři na Brno nestačili. První místo v tabulce po výhře 4:2 rázem patří Masaryčce

Souboj o první příčku v tabulce přinesl skutečně napínavou podívanou. Derby Praha vs. Brno v podání Engineers Prague a HC Masaryk University poskytlo všem divákům na Hvězdě i u obrazovek snad vše, co hokej může dát. Tvrdé akce, rychlou hru, góly, potyčky, napětí. Více se dařilo Medvědům, kteří se po vítězství 4:2 vyhoupli na první místo. Inženýři naopak zažili první prohru na domácím ledě, a nešťastně tak ukončili vlnu výher.

Úvodní třetina přinesla živou hru, nahecování z obou stran, ale také častá vyloučení. Brněnskému nátlaku v první dvacetiminutovce statečně odolávala gólmanská jednička v engineerské bráně, Aleš Příhoda. Domácí obrana se zas blýskla v náročném oslabení hry tři na pět, kdy soupeřům nic nedovolila. V závěru třetiny rozhodčí trestali hráče Masaryčky, a Engineers se naskytla možnost zaútočit v přesilovce pět na tři. Gólu se ale hlasitě skandující fanoušci nedočkali.

Ten přišel až v 28. minutě, ale ovšem na druhé straně. Vyloučení jednoho z inženýrů stálo domácí tým krk. V přesilovce přesně mířil a skóroval Kalus. Početní převahu naopak domácí proměnit nedokázali. Brno pět minut před koncem třetiny přidalo ještě druhý gól v režii dua Florek – Kalus.

Za nepříznivého stavu pro domácí začala o poznání agresivnější poslední třetina. Zostra se také opět vylučovalo, a Engineers konečně využili přesilovky. Střelec David Kulich stáhl stav na 1:2. Na to ale Medvědi rychle odpověděli a po akci Čtvrtníčka si znovu vytvořili dvoubrankový náskok. „To byl klíčový moment. To nás položilo,“ komentoval po zápase tuto situaci Tomáš Kadlec.

Nervy pracovaly, což vygradovalo větší potyčkou a za hrubost si šli sednout na trestnou lavici hráči z obou týmů. Napjaté situace i tentokrát využili hosté, čtvrtý gól za Příhodova záda poslal již podruhé Florek. Poslední branku zápasu vstřelil Engineer Kolář, ale bohužel pro ně to byl závěrečný gól utkání. „Celý zápas byl těžký, lámalo se to až do posledních minut.

Dnes jsme konečně hráli jako tým, šlapali jsme všichni, v tom jsme měli navrch,“ okomentoval po výhře brněnský obránce Jan Sedlák. Druhá prohra s HC Masaryk University, první prohra na domácím ledě.

Engineers děkují fanouškům, kteří museli být slyšet přes celou Prahu, za jejich podporu do poslední vteřiny. „Fanoušci byli úžasní, hnali nás dopředu, motivovali nás. Bohužel my jsme jim nedokázali dát to, co chtěli,“ zakončil Kadlec.

Jede se dál! A to už ve středu 27. listopadu do Ostravy, kde se Engineers pokusí vrátit na vítěznou vlnu a uloupit si 3 body! Buďte u toho s námi přímo na stadionu nebo u live streamu na Tipsport TV.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři