Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Bez inkasované branky. Black Dogs zvládli Riders bez potíží

K pondělnímu večernímu utkání zajížděli na jih Čech pardubičtí Riders. Ti se střelecky neprosadili, naopak Black Dogs postupem utkání vedení navyšovali a po zásluze se mohli radovat ze tří bodů.

Začátek utkání byl celkem opatrný a na žádné straně nepřinesl výraznější gólové šance. První výraznější prověření gólmana si připsal domácí Šimon Masopust, tentokrát ještě ale neuspěl. Kotouč procpal za Sodomku až o minutu později. Dostal dostatek prostoru a následně proměnil přesně, jak bylo třeba - 1:0 pro Black Dogs. Riders poté chybovali poměrně často v rozehrávce, v 11. minutě z toho navíc byla druhá inkasovaná branka. Opět Šimon Masopust sebral soupeři kotouč, udělal si prostor a zblízka se nemýlil. Pardubičtí pak mohli s koncem třetiny potrestat faul domácích a v přesilovce se vrátit do hry, to se ovšem nestalo, Dvořák v jihočeské brance zatím odolával. 

Zkraje prostředního dějství šli do čtyř také hosté. Black Dogs byli brance v početní převaze o něco blíže, jenže tentokrát si na hostující obranu nepřišli. Po uplynutí přesilovky pak hosty držel Sodomka několika dobrými zákroky. Znovu kapituloval až po polovině utkání. Jan Janoch dostal puk na kruh a z první trefil naprosto přesně - 3:0. Navzdory následným vyloučením na obou stranách již branka v druhé třetině nepadla. Domácí tak šli do další dvacetiminutovky s pohodlným náskokem tří gólů. 

A nebyli vůbec daleko od toho, aby náskok zvýšili. Ve 43. minutě mohl do prázdné dorážet Vochozka, ale hostující gólman mu gólovou radost nedopřál, když puk schoval parádně do lapačky. Domácí pokračovali v útočném tlaku a zanedlouho byli úspěšní. V přesilovce dostal prostor na modré Filip Novák, z dálky potom prostřelil vše, co potřeboval - 4:0. V 50. minutě navíc výsledek zápasu zpečetil Jakub Anderle, jenž si našel puk po zákroku betonem a poslal ho zpět na branku - 5:0.

Statistiky utkání:

Black Dogs Budweis - Riders Univerzita Pardubice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Masopust (Chocholoušek, Anderle), 11. Masopust (Hubáček, Anderle), 33. Janoch (Krcho, Hrakholski), 46. Novák (Anderle, Vochozka), 51. Anderle (Krtek).

Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – Svoboda, Krtek, Hrůša, Novák, Hubáček, Kohout – Vavřík, Přívozník, Krcho, Anderle, Janoch, Masopust (C), Vochozka (A), Hrakholski, Chocholoušek. Trenér: David Oulík.

Riders Univerzita Pardubice: Sodomka, Novotný – Kopecký, Štohanzl, Vacek, Frühbauer, – Skála, Maťátko (C), Hrůša, Winkler, Šrámek, Ladman, Voldán, Hebek (A), Stolín. Trenér: Martin Šejba.

Rozhodčí: Martin Šperl – Ondřej Polák, Patrik Augusta.

Diváci: 114.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři