Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Pod záštitou fakulty sociálních studií odehraje HC MUNI poslední domácí zápas základní části ligové sezony!

Ve středu 28.2. v 19:30 ve Sportcentru Lužánky vyjede Masaryčka k poslednímu domácímu zápasu v základní části sezony.

V posledním domácím utkání v základní části se Masaryčka, za podpory fakulty sociálních studií, postaví proti BO Ostrava Vítkovice Steel. Slavnostní buly zápasu vhodí pan děkan fakulty Stanislav Balík. Studenti fakulty koupí vstupenku se slevovým kódem FSS20 za pouhých 80 korun! Na stadionu také potkáte zástupce spolků z FSS, narazit můžete třeba na reportéry a redaktory z MUNI TV, kteří budou zápas mediálně pokrývat. Ochuzeni ale nebudete ani o oblíbený přestávkový program a soutěže, které si pro návštěvníky přichystal Mezinárodní politologický ústav Masarykovy univerzity fungující právě pod záštitou fakulty sociálních studií.  

V základní části sezony univerzitní ligy zbývá Masarykově univerzitě odehrát pouze dva zápasy, oba proti Ostravě. Tuto středu vyzve ostravský celek doma, týden na to Masaryčka zakončí své působení v základní části na ledě poslední Ostravy. BO Ostrava se aktuálně nachází na samém dnu tabulky, teoretickou šanci na postup do play off ale stále drží. Ostravany bude čekat kromě dvou střetnutí s MUNI ještě zápas s budějovickými Black Dogs, kterým patří druhá příčka. Za předpokladu, že se Ostravě podaří všechny 3 zbývající zápasy vyhrát bude jejich postup v rukou v aktuálně osmých Pardubic. Riders mají před sebou pouze dva zápasy proti ústeckým North Wings, a poslední jejich vzájemné utkání skončilo vysokou prohrou 3:8 pro pardubický celek. S letošním ročníkem univerzitní ligy se ale Ostrava velmi pravděpodobně rozloučí právě střetnutím s Brnem před zraky svých fanoušků. Tento duel bude zároveň úplně posledním zápasem v základní části a sledovat ho budete moci živě na hlavním kanálu ČT sport ve čtvrtek 7. března od 18 hodin. 

Aktuální soupeři na sebe v této sezoně už jednou narazili, první zápas se hrál na podzim v Ostravě. Zápas se tehdy po remíze 4:4 prodlužoval ale o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se Filip Král blýskl čtyřmi povedenými zákroky a ostravské nájezdníky vynuloval. Na straně Masaryčky se gólově prosadil nejprve Max Edl. Autorem vítězné branky byl označen Honza Morev. Edl si ostatně v dresu MUNI vede jako nováček skvěle. V 16 zápasech posbíral 10 bodů za 2 góly a 8 asistencí, což ho v týmových statistikách vyneslo na 3. místo v kanadském bodování. Předstihnout ho dokázali pouze brněnští matadoři a dlouholeté opory týmu. Druhým nejproduktivnějším hráčem je Honza Hasoň s 16 body. Hned 5 bodů si připsal při zápase proti pardubickým Riders, ve kterém sám nastřílel hattrick a na dvě branky ještě přihrával. Lídrem kanadského bodování HC MUNI je Tadeáš Jakubec, kterého navíc nově zdobí kapitánské céčko. Tadeáš zatím nasbíral 19 bodů, což ho navíc řadí mezi nejproduktivnější hráče celé univerzitní ligy! Všechny osobní úspěchy by ale hráči jistě rádi vyměnili za týmový sukces. Účast ve vyřazovacích bojích mají Medvědi již teď zaručenou, s jistotou také víme, že minimálně jeden zápas na domácí půdě v play off odehrají!  Proto se Masaryčka bude chtít doma proti Ostravě vytáhnout a před play off naskočit na vítěznou vlnu. Buďte u toho i vy, ve středu od 19:30 Vás čekáme ve Sportcentru Lužánky!


Kristýna Tatíčková 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři