Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Základní část pro Black Dogs! Porazili oslabenou Ostravu

Black Dogs Budweis přivítali v posledním zápase základní části ostravské hokejisty. Ti přijeli v oslabené sestavě, což se promítlo ve výsledku utkání - 13:1. Jihočeši tak vyhráli základní část a nyní se můžou těšit z komfortní pozice pro výběr soupeře do play off, ale také z poháru České asociace univerzitního sportu.

Hned v první minutě se domácí trefili poprvé. Jan Vavřík dostal kotouč před odkrytou část branky a neměl problém zakončit. O chvíli později zakončoval blízka branky a také do odkryté části Matouš Masopust - 0:2. Domácí pokračovali a byli aktivní, toho mohl využít střelou z pravého kruhu Tomáš Vochozka, který trefil přesně. Následně se v útočném pásmu usadili také Ostravští. S kotoučem si od modré sjel doprostřed pásma Viliam Béreš. Jeho pokus domácímu gólmanovi propadl a bylo sníženo na dvoubrankový rozdíl. Ten ovšem nevydržel příliš dlouho. Následně totiž pálili opět Black Dogs. Nejprve se trefil Jahor Hracholski, o pár sekund později znovu Tomáš Vochozka - 5:1.

Úvodní minuty prostředního dějství byly poměrně vyrovnané, ani jeden z celků neměl výraznou převahu, také jsme ale neviděli příliš střel. Až téměř v polovině třetiny se trefil za domácí přesně Pavel Chocholoušek, který dostal puk na pravý kruh, odkud kotouč poslal po ledu k tyči - 6:1. Ve 35. minutě dostal trestuhodně příliš prostoru před brankou Vojtěch Krcho, který situace využil další přesnou střelou. A o dvacet sekund později pálil přesně i Petr Hrůša - 8:1. Před odchodem do kabin se ještě stihl trefit Vojtěch Krcho a pomyslné nůžky mezi soupeři se rozevíraly čím dál tím více. 

Poslední perioda už se dohrávala z povinnosti. Ve 45. minutě Vojtěch Krcho dokonal hattrick, když opět nehlídaný sám před brankou prostřelil hostující gólmana. Domácí dominovali a proti oslabenému soupeři nepřipouštěli žádné komplikace. V 50. minutě Matouš Masopust. Před závěrečným hvizdem zvýšil ještě za domácí Jan Vavřík a Aleš Krtek, konečné skóre se tedy zastavilo na 13:1. 

Black Dogs Budweis - BO Ostrava Vítkovice Steel 13:1 (5:1, 4:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 1. Vavřík (Masopust), 9. Masopust (Kohout, Vochozka), 12. Vochozka (Vavřík, Rolínek), 18. Hrakholski (Janoch), 18. Vochozka (Vavřík), 29. Chocholoušek (Vavřík, Kaisler), 35. Krcho (Hrakholski), 36. Hrůša (Kohout, Vochozka), 39. Krcho (Hrůša, Rolínek), 45. Krcho (Hrakholski, Janoch), 50. Masopust (Vochozka, Hrůša), 54. Vavřík (Vochozka), 56. Krtek (Janoch, Krcho) – 14. Béreš (Paško, Pohl).

Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – Krtek, Rolínek, Hrůša, Hubáček, Kohout, Vavřík, Anderle, Janoch, Pinkas, Hrakholski, Masopust, Chocholoušek, Krcho, Přívozník, Kaisler.

BO Ostrava Vítkovice Steel: Morys – Zajíc, Makovec, Mikula, Paško, Byčkov, Hepnar, Tomsa, Pohl, Béreš, Dvořák.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři