Přesunout nahoru

Základní část ULLH je u konce!

Dne 6. března 2024 Akademici odehráli svůj poslední zápas v základní části ULLH proti VUT Cavaliers Brno a vítězstvím. Brankář Varga si navíc připsal čistou nulu. Zápas skončil výsledkem 5:0 a nyní se můžeme těšit na play-off!

V první třetině se Akademici gólu nedočkali. Hned na začátku zápasu fauloval Matoušek a plzeňští hokejisté museli čelit oslabení. Vargovi hrozila šance hostů z levé strany, ale odrazil ji ramenem. Další šance soupeřů skončila na horní tyči. Nakonec byl faulovaný Říha a počet hráčů na ledě se vyrovnal. V 11. minutě zkoušel zaútočit Folda, ale nedotáhl svůj bekhendový blafák u přední tyčky. Po buly to zkusil Kalus, ale trefil pouze tyčku. V závěru třetiny zkoušel znovu dorážet Folda. Byl před brankářem úplně sám, ale nájezd se mu nevydařil. První třetina skončila za nerozhodného stavu.

Druhá třetina byla velmi produktivní! V 24. minutě měli Akademici další šanci otevřít skóre zápasu. Při nahrávce od modré čáry byl Říha úplně sám před hostujícím brankářem, zkoušel zaútočit forhendem, ale to se mu bohužel nepovedlo. V 25. minutě byl faulován Králíček a bylo nařízeno trestné střílení. Štěpán Říha trestné střílení proměnil, rozjel se na levou stranu a forhendovým blafákem zakončil do prázdné brány. 1:0. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 31. minutě se trefil Tomáš Soukup a zvyšuje na 2:0. Za 44 vteřin přidal třetí gól Aleš Matoušek, který prostřelil brankáře z jedničky na bližší tyč. Folda stále zkoušel dorážet na brankáře, ale neúspěšně. Poprvé trefil tyč a podruhé mu v zásahu zabránil brankář soupeřů. Ke konci druhé třetiny Akademici přidávají svůj čtvrtý gól. Marek Princl poslal puk do prázdné brány. Do šaten se odcházelo za stavu 4:0.

Ve třetí třetině Akademici polevili, ale náskok si i nadále udrželi. Matoušek jel sám na hostujícího brankáře, ale ten mu zákrok překazil máchnutím lapačky. Pátý a poslední gól domácích přišel v 52. minutě. O poslední gól se postaral Marek Princl, který pálil z první do prázdné brány. Soupeři nakonec vystřídali brankáře a dalšího gólu se žádný z týmů už nedočkal.


Tento zápas patřil jednoznačně Akademikům. Varga dokázal branku před soupeři ubránit a připsal si na konto krásnou nulu. Základní část ULLH je za námi a naši hokejisté se chystají na play-off. V pondělí 11. března 2024 od 20:15 nastoupíme znovu proti VUT Cavaliers Brno. Ve středu 13. března 2024 se s nimi utkáme venku. A pokud se nerozhodne v druhém zápase, tak se sejdeme hned v pátek 15. března 2024 opět od 20:15.. Pro více informací sledujte sociální sítě Akademiků!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři