Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

První výhra! Black Dogs zahájili čtvrtfinále úspěšně

Na jih Čech přijeli do Hokejového centra Pouzar pardubičtí Riders. Utkání začali dobře, zkraje první periody šli do vedení a vypadalo to, že s nimi domácí budou mít větší problémy, než čekali. Black Dogs včas zabrali, vzali si vedení ještě v první třetině zpět a už ho nepustili. Pardubickým hokejistům nestačil ani závěr utkání, kdy se přiblížili na dvoubrankový rozdíl. První zápas čtvrtfinálové série tak zůstal na jihu Čech.

Domácí střídačku a fanoušky zamrazilo hned ve čtvrté minutě. Tehdy hráli Black Dogs v oslabení, ale v početní nevýhodě se neubránili a Pardubičtí šli poprvé do vedení. Teč Jana Stolína skončila až za brankovou čarou - 0:1. Následně jsme viděli šance opět na obou stranách, nicméně šťastnější už byli Jihočeši, když v 9. minutě srovnali. Matouš Masopust si najel před branku a využil dobře mířenou přihrávku. Kotouč se ještě otřel o tyč, do branky ale zapadl. Začínalo se tak opět od znovu. Navíc to netrvalo vůbec dlouho a Black Dogs se poprvé v utkání dostali do vedení. V 15. minutě si dobrou střeleckou pozici našel Yahor Hrakholskyi a trefil přesně horní růžek - 2:1. S koncem periody mohli ještě srovnat Riders, jenže dobrým zákrokem pár sekund před koncem udržel Dvořák vedení na straně jeho týmu. 

Prostřední dějství začalo poměrně opatrně a neviděli jsme výraznější šance. Zákroků na obou stranách bylo málo, stejně tak střeleckých pokusů. Necelou minutu před polovinou třetiny ale diváci znovu viděli vlnící se síťku. Dominik Kaisler stál přesně tam, kde měl, a z dorážky poslal puk již neomylně za gólmanova záda - 3:1. O zhruba dvě minuty bylo ještě veseleji na domácí straně. Jan Janoch napřáhl od modré čáry a jeho rychlý pokus skončil tam, kde si jeho autor přál - 4:1. Z pohledu Jihočechů se tak zápas začal ubírat správným směrem. 

Black Dogs proti Pardubicím na startu třetí třetiny nepřipustili komplikace. Sami naopak mohli proměnit přesilovou hru, jenže výraznější šanci si nevytvořili. Na branku tak fanoušci opět čekali zhruba polovinu třetiny. Poté se přesně trefil i Jan Vavřík, který stál šikovně před branko a tečí nedal Sodomkovi v brance příliš šancí. Za tři minuty se radovali i Riders, když se po další teči mezi střelce zapsal i Martin Maťátko. Hosté se přiblížili dokonce na dvoubrankový rozdíl, v 55. minutě přesně před brankou zaúřadoval Jiří Šrámek - 3:5. Jenže to bylo z jejich pohledu gólově vše. Do prázdné branky naopak první vítězství Českobudějovických v sérii potvrdil po bitvě s obránci Pavel Chocholoušek.

Black Dogs Budweis - Riders Univerzita Pardubice 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 9. Masopust M. (Vavřík, Novák), 15. Hracholskij (Janoch, Krtek), 30. Kaisler (Anderle), 32. Janoch (Hrůša, Masopust M.), 49. Vavřík (Masopust M., Vochozka), 60. Chocholoušek – 4. Stolín (Kopecký, Hebek), 53. Maťátko (Šrámek, Ladman), 55. Šrámek (Ladman).

Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – Novák, Kohout, Hubáček, Petr Hrůša I, Krtek – Kaisler, Přívozník, Krcho, Chocholoušek, M. Masopust (C), Vochozka (A), Š. Masopust, Hracholskij, Janoch, Anderle, Vavřík. Trenér: David Oulík.

Riders Univerzita Pardubice: P. Sodomka (Novotný) – Kopecký, Štohanzl, Vacek, Frühbauer, Pražák (C), M. Sodomka – Maťátko (A), Petr Hrůša II, Vinkler, Šrámek, Ladman, Voldán, Hebek (A), Stolín, Skryp. Trenér: Martin Šejba:

Rozhodčí: Kosnar – Tvrdík, Brtník. Diváci: 88.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři