Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Univerzitní liga zná své semifinalisty! Jak probíhaly čtvrtfinálové série?

Univerzitní liga ledního hokeje zná složení semifinálových dvojic! Pro postup si dokráčely všechny lépe postavené celky po základní části, nejvíce se trápila Karlovka, kterou v repríze loňského čtvrtfinále vyzvali hokejisté reprezentující Masarykovu Univerzitu.

Akademici si zastříleli a nováčka rychle porazili

Obhájci titulu z Plzně si do čtvrtfinálových bojů vybrali nováčky v play off, brněnské Cavaliers. V sérii bylo takřka rozhodnuto už po prvním duelu, kdy si Plzeň v domácím prostředí otevřela střelnici a hostující Brňany sestřelila deseti góly, na střeleckém účtu se nejvíce podíleli obránce Tomáš Pánek a útočník Marek Princl, kteří zapsali po pěti kanadských bodech. Šlo navíc o velmi vyhrocený duel, ve kterém rozhodčí rozdali 138 trestných minut. Druhý vzájemný souboj konaný v Kuřimi nabídl poklidnější souboj. Úřadující mistři ze západu Čech si s Kavalíry poradili poměrem 6:2 a stali se prvními semifinalisty Univerzitní ligy.


Vítězové základní části jdou dál, pardubický vzdor nestačil

Budějovice si do čtvrtfinálových soubojů vybraly celek z Pardubic a s Riders si poradily ve dvou zápasech. První duel byl poměrně jasnou záležitostí pro Jihočechy, kteří vyhráli poměrem 6:3, výrazně se pod vítězství nejlepšího celku základní části podepsal kapitán Matouš Masopust. Druhý duel byl o dost vyrovnanější, avšak chudý na branky. První gól byl k vidění až v 57. minutě a přiblížil Budějovice k postupu, k radosti fanoušků domácích Riders se hokejistům z Pardubic podařilo vyrovnat a napínavý duel dospěl až do nájezdové loterie. V šesté sérii rozhodl Jan Janoch a stvrdil postup Black Dogs.

Inženýři si pochutnali na křidýlkách z Ústí a jdou dál

Loňští semifinalisté z Prahy se ve čtvrtfinále utkali s North Wings z Ústí nad Labem. Duel na pražské Hvězdě nabídl aktivní hokej a domácí hokejisté odskočili už v první třetině. Pod výhru 4:1 se podepsal David Routa, který k hattricku přidal i jednu asistenci. Nováček v dresu Engineers tak byl u všech branek Pražanů. Sobotní odveta nabídla kanonádu hostů, kteří do Ústí přijeli stvrdit svůj postup mezi čtyři nejlepší celky letošního ročníku. Engineers vstřelili soupeři 10 branek a pouze tři hráči hostí zakončili duel bez kanadského bodu. Nejvíce vidět byl Marek Šonský, který zapsal čtyři kanadské body. Engineers už nyní vyhlíží semifinále, ve kterém se střetnou s Plzní.


Drama mezi Karlovkou a MUNI rozhodl třetí duel, postup slaví Pražané

Rok se s rokem sešel a ve čtvrtfinále Univerzitní ligy na sebe opět narazili hokejisté dvou největších vysokých škol v Česku. Na ledě proti sobě bojovali reprezentanti Univerzity Karlovy a Masarykovy Univerzity. Oba celky naplno využily svého domácího prostředí. První duel opanovala Karlovka poměrem 6:4, velmi výrazně byl vidět především David Jindra, který posbíral tři kanadské body. Měření sil v Brně připomínalo jízdu na horské dráze, nakonec zvítězili hokejisté z MUNI poměrem 7:5. Rozhodující duel v Praze měla ve své režii Karlovka, která zvítězila poměrem 3:0. UK Kings v semifinále vyzvou budějovické Black Dogs.


Semifinálové série v rámci Univerzitní ligy ledního hokeje startují už ve čtvrtek 21. března, na pražském Edenu začne repríza loňského finále mezi Engineers a Plzní, na jihu Čech se bude první duel hrát až v pondělí 25. března. Všechna utkání budou k dispozici v přímém přenosu na TV Tipsport a ČT Sport Plus.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři