Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Rozuzlení až v prodloužení. Vedení v sérii se ujali pražští Kings

K prvnímu semifinálovému duelu zajeli na jih Čech UK Kings Prague. V Hokejovém centru Pouzar se odehrál velmi napínavý a pohledný duel, který nabídl rozuzlení až v prodloužení. Štastnější odjeli hosté, kteří se ujali v sérii vedení.

Utkání začalo aktivně z obou stran a na první branku nečekali diváci vůbec dlouho. Již v páté minutě se dostal k puku Petr Hrůša, který si našel střeleckou pozici a následně trefil přesně mezi betony, čímž poslal domácí do vedení. Následně byli velmi aktivní Kings, ale mezi tři tyče kotouč prozatím nenasměrovali. Velmi dobrou příležitost měl Hradil, hosté mohli skórovat také v následné přesilové hře, jenže na Dvořáka v brance si dlouho nemohli přijít. Až dvě minuty před koncem srovnal Viktor Martínek, který šikovně tečoval před brankou. Srovnaný stav ale nevydržel vůbec dlouho. Dominik Kaisler se totiž obtočil s kotoučem kolem branky a nachytal nepřipraveného Nováka. Ani vedení Jihočechů ale nevydrželo dlouho, o minut později znovu stav zkorigoval David Hradil

Budějovičtí hokejisté zaznamenali dobrý vstup do prostředního dějství. Radek Rolínek přebral kotouč před brankovištěm, kde si v rychlosti poradil s gólmanem a z bekhendu pak zasunul přesně za čáru - 3:2. Po delší době jsme pak viděli gólovou odmlku, ale větší šance měli domácí. Jak Vochozka, tak Matouš Masopust ale neskórovali a z dobrých šancí výraznější vedení nevytěžili. V poslední pětiminutovce ale zaznamenali velmi dobrou pasáž UK Kings. Na 3:3 srovnal střelou zblízka Filip Čmejla, o zhruba deset sekund později vedení na stranu Pražanů zvrátil opět David Jindra.

Pražští hokejisté začali poslední dvacetiminutovku aktivně. Dvořák si musel poradit se střelami jak z levé, tak z pravé strany. Na opačné straně pak měl největší příležitost Matouš Masopust, z velmi dobré pozice si ale na Nováka nepřišel, ten jej totiž parádně vychytal. Na opačné straně se zaskvěl také Dvořák. Velký kámen ze srdce mohl spadnout Black Dogs v 56. minutě. Tehdy Petr Hrůša najel před brankoviště a z dorážky trefil přesně - 4:4.

Zápas tak dospěl do prodloužení, které se hrálo ve třech na obou stranách, alespoň tedy prvních pár sekund. Poté hosté dostali výhodu početní převahy, přesto je únikem potrápil Masopust, na Nováka si ale znovu nepřišel. A tak přišlo oklepané klišé „Nedáš, dostaneš“. Hosté přesilovku proměnili v branku, a především v první bod série. David Jindra zaznamenal z levého kruhu přesnou trefou rozhodující branku.

Black Dogs Budweis - UK Kings Prague 4:5pp (2:2, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Hrůša (Kaisler), 19. Kaisler (Hrůša), 22. Rolínek, 56. Hrůša (M. Masopust, Vochozka) – 18. Martínek (Klatt.), 20. Hradil (Kucharčík, Jindra), 35. Čmejla (Volf), 36. Jindra (Klatt, Gebell), 63. Jindra (Kucharčík).

Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – Hrůša, Novák, Hubáček, Kubeš (A), Kohout – Vavřík, Anderle, Janoch, Hrakholski, Š. Masopust, Kaisler, Rolínek, M. Masopust (C), Chocholoušek, Krcho, Přívozník, Vochozka (A). Trenér: David Oulík.

UK Kings Prague: Novák (Mašek) – Piskač, Chmiel, Klatt, Dušek (A), Klinger, Dlabola (A), Kopenec, Gebell – Moucha, Hradil, Čermák, Volf, Kucharčík, Škarda, Jindra, Martínek, Sochor, Čmejla (C). Trenér: Aleš Hybner.

Rozhodčí: Hucl – Sýkora, Uhlík. Stav série: 0:1.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři