Přesunout nahoru

Akademici ovládli semifinále proti ČVUT Engineers Prague!

Dne 26. března 2024 odehráli Akademici druhé kolo semifinále ULLH proti ČVUT Engineers Prague a ovládli ho 5:2. Díky tomuto vyhranému zápasu postoupili již potřetí do finále a budou bojovat o obhájení titulu a pohár Jana Palacha!

V první třetině měli jasnou převahu naši hokejisté, i když se jim podařilo vstřelit pouze jeden gól. Do sedmé minuty se Akademici tlačili před bránu soupeřů, až nakonec Jan Rejžek procpal puk do horního rohu nad vyrážečku hostujícího brankáře. Předvedl krásnou kličku do bekhendu a střelil kotouč na bránu. Hosté se snažili vyrovnat, ale nemohli se dostat přes Kubáta v plzeňské brance. Šibrovi chybělo málo a mohl navýšit skóre. Jeho individuální akci bohužel Pulda vychytal. Ke konci třetiny musel brankář Akademiků čelit trestnému střílení, když Matoušek fauloval hostujícího hráče. Kubát se nenechal zastrašit a Engineers neproměnili. Třetina skončila za stavu 1:0.

 Hned v úvodu druhé třetiny mohl skórovat Princl, ale selhal v zakončení. Zkoušel střílet z mezikruží přímo do tyče a do její horní části. Tato třetina je plná přesilovek a oslabení na obou stranách. Ve 32. minutě se Akademikům konečně povedlo zvednout skóre. Autorem branky je Aleš Matoušek. Okamžitě po buly pálil z kruhu a poslal puk mezi betony pražského brankáře. 2:0. A o minutu později padl další gól! Tentokrát se trefil David Roubal, který vystřelil puk nad levé rameno hostujícího Puldy. 3:0. Akademici neponechali nic náhodě a třetinu zavřeli čtvrtým gólem, o který se postaral Štěpán Říha. Trefil se do prázdné brány v oslabení po chybě Puldy a je to 4:0.

Na začátku poslední třetiny ČVUT Engineers Prague vyměnili brankáře po velkém neúspěchu Puldy. Tempo v této třetině značně opadlo, hrálo se pomaleji než na začátku zápasu. Ve 47. minutě se na hosty usmálo štěstí a vstřelili svůj první gól v tomto zápase. 4:1. V 50. minutě jim ale Akademici rázně odpověděli. Naši hokejisté využili přesilovku a zvyšují skóre na 5:1. Autorem branky je opět Štěpán Říha. Pražanům se povedlo vstřelit v 53. minutě ještě jeden gól, to jim ale nepomohlo a zápas skončil výsledkem 5:2 a pro Akademiky to byl jasný postup do finále ULLH.

Akademici nenechali na hostujícím týmu v tomto zápase nit suchou. Celý zápas měli velkou převahu a podle toho také skončil. Nyní budou naši hokejisté opět po roce bojovat o titul! Ve finále se utkáme s UK Kings Prague. Hraje se na tři vítězné zápasy a první kolo se odehraje již 2. dubna 2024 v 19:00 v Logspeed CZ Aréně. Přijďte podpořit naše Akademiky v boji o titul! Pro více informací nezapomeňte sledovat sociální sítě Akademiků.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři