Přesunout nahoru

Pohár Jana Palacha vybojovali Kings, Akademiky smázli 3:0 na zápasy

Pražští hokejisté udolali ve finále Univerzitní ligy ledního hokeje obhájce titulu z Plzně jednoznačným poměrem 3:0 na zápasy. Po roční odmlce tak získali Palchův pohár do svého držení.

Hokejisté reprezentující nejstarší českou univerzitu využili hned svůj první mečbol a oslavili zisk Poháru Jana Palacha. Za třetím bodem v sérii nastartoval pražský tým Samuel Neo Kucharčík, který svůj průnik zakončil střelou nad vyrážečku. Západočeši dokázali srovnat díky brejku Štěpána Říhy. Následně však Plzeň doplatila na častá vyloučení a do konce první části pálili ještě Martínek, Dlabola a Kucharčík. Pražané tak drželi pohodový tříbrankový náskok.

Ve druhé části se hra vyrovnala a oba gólmani dlouho drželi své celky. Plzeňského gólmana Vargu dokonce několikrát zachránila tyč, v závěrečných vteřinách druhé periody však kapituloval a ze vstřeleného gólu se radoval Viktor Martínek.

Naději Plzni vykřesali dvěma rychlými góly zkraje třetí části Roubal a Reitspies, rozdíl byl 15 minut před sirénou už pouze dvoubrankový. Ve 48. minutě pálil král bodování letošního play off David Jindra, který se přesně trefil v oslabení. 54. minuta znamenala snížení z hole Marka Princla. Pojistku do prázdné branky přidal Adam Sochor a UK Kings Prague se podruhé stali vítězi Univerzitní ligy.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři