Přesunout nahoru

Skvělí fanoušci, speciální zápasy, ale i velká loučení a konec ve čtvrtfinále

Sezóna 2023/2024 je minulostí, tak se pojďme podívat na to, jak se pardubickému univerzitnímu týmu dařilo. Riders prožili sezónu jako na horské dráze, vybrali si své slabší i silnější chvilky, ale zároveň vždy bavili fanoušky na tribunách, kterých do enteria arény přišlo více než v uplynulých sezónách.

Po sportovní stránce byl opět splněn předsezónní cíl, kterým byla účast ve vyřazovacích bojích. Boj o poslední postupovou pozici byl velmi napínavý, Pardubice si jej zajistily až dvě kola před koncem základní části díky výhře na ledě v Ústí nad Labem. Celkově se v sezóně z vítězství radovali pouze čtyřikrát, ale zejména v domácím prostředí dokázali potrápit favority, o body obrali loňské finalisty z pražského ČVUT či vítěze letošní základní části z Budějovic.

S jihočeským týmem se Riders střetli i ve čtvrtfinále, kde předvedli obětavý výkon, ve druhém vzájemném duelu dlouho drželi s favorizovaným soupeřem krok, po nájezdech však nakonec slavily postup České Budějovice. „Když tomu věříte, tak můžete hrát úplně s kýmkoliv. Vůbec se nemáme za co stydět. A věřím, že až se naučíme dodržovat náš systém na 100 %, tak můžeme v pohodě konkurovat celé soutěži,“ popisoval bezprostředně po posledním zápase sezóny hlavní trenér Martin Šejba. Pardubice zakončily ročník 2023/2024 na 8. pozici.


Pod týmovou produktivitu se podepsali téměř všichni hráči. Zkraje sezóny výborně fungovala útočná trojice Ondřej Šťastný, Adam Novotný a Lukáš Hebek, postupem času však ofenzivně začaly zářit stálice v dresu Riders Marek Ladman a Martin Maťátko. Důležitá byla také hra obránců a jistoty v brankovišti. Většinu zápasů si mezi sebe rozdělili Petr Sodomka a Jiří Novotný. Důležitá změna se v průběhu sezóny odehrála na pozici kapitána. Jan Vacek z této pozice odstoupil, zejména kvůli náročnosti kombinovat role kapitána a generálního manažera. Novým kapitánem se stal další zkušený obránce Vojtěch Pražák.

Highlightem sezóny byl rozhodně TOP ZÁPAS SEMESTRU, který do enteria arény přilákal 1383 fanoušků, ti vytvořili skvělou atmosféru. Na návštěvníky čekal bohatý doprovodný program, který pomohli doladit partneři pardubického týmu. Po těsné prohře s HC MUNI si však všichni spravili chuť na afterparty v Paláci Pardubice, headlinerem večera byl Saxofrancis.

Kromě TOP ZÁPASU SEMESTRU si Riders pro fanoušky připravili další tematické zápasy, a to především v závěru sezóny. Jeden z těchto duelů se odehrál v malé hale a nesl název Vintage Battle. Kromě zápasu s Kings se fanoušci mohli zúčastnit beerpongového turnaje, atmosféru dokreslovaly oldies hity a zápas navštívil maskot Dynama Hakyto. O týden později čekal enteria arenu The Last Dance, během kterého se s hráčskou kariérou v Univerzitní lize loučily dvě stálice Jan Vacek a Jakub Muška.


Velké díky patří všem fanouškům, kteří pravidelně navštěvovali zápasy univerzitního týmu z východu Čech. I díky nim se v průměrně domácí návštěvnosti Riders udrželi v TOP 4 celé ligy. Průměrná domácí návštěvnost se zvýšila o více než 30 %, což potvrzuje rostoucí trend celé Univerzitní ligy.

Taková byla sezóna 2023/2024. Již nyní však pomalu probíhají přípravy na další ročník, aby vše bylo zase o kousek lepší. Týmy bude v rámci ligy čekat větší počet zápasů, protože bude rozšířena o dva nové pražské týmy, se kterými Riders změří síly. Bude opět úspěšný boj o play off? Najdou Riders nové talenty, které obléknou pardubický dres? Na tyto otázky začneme pomalu nalézat odpovědi už na podzim.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři