Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Ostrava porazila Engineers, Masaryčka vyvázla s čistým štítem

V Ostravě se muselo rozhodovat až v samostatných nájezdech, které domácí hráči zvládli na výbornou a skalpovali Engineers. Brno mělo hladší průběh utkání, když si poradilo s Prahou 5:0.

BO OSTRAVA VÍTKOVICE STEEL - Engineers Prague 3:2sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 44. Moravčík (Fejko), 48. Fejko, rozh. náj. Sysala – 36. Suda (Burda, Fabiánek), 55. Janata (Kulich)

Ostravu čekalo velmi náročné utkání proti pražským Engineers, kteří si na týmu BO smlsli už jednou, avšak tentokrát narazili. Skóre se otevřelo až v šestatřicáté minutě, kdy šla Praha do jednogólového vedení. Domácí hokejisté se semkli a během čtyř minut ve třetí třetině otočili vývoj duelu na svou stranu. Pět minut před koncem třetí části ještě stihl srovnat Janata. Prodloužení 3 na 3 neurčilo vítěze a v disciplíně samostatných nájezdů byli lepší kluci z Ostravy, kteří si před úterním duelem s UK Hockey Prague vylepšili bilanci.

HC Masaryk University - UK Hockey Prague 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Kadlic (Čtvrtníček), 31. Kalus (Bustin, Florek), 38. Grygera (Florek, Strakoš), 42. Kadlic (Čtvrtníček), 58. Florek (Kalus)

Masarykova univerzita se osamostatňuje na špici tabulky Univerzitní ligy ledního hokeje. Doposud ztratili pouhé tři body a nezměnili to ani protivníci z UK Hockey Prague. Ti ve venkovním utkání nedokázali ani jednou skórovat a odjeli zpět do hlavního města s prázdnou. Masaryčka si otevřela střelecký účet v šestnácté minutě a postupně se dopracovali k výsledku 5:0. Dva z pěti zásahů obstaral Vojtěch Kadlic, u třech gólů byl dokonce Matěj Florek.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři