Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Z Hané se kavalíři vrací bez bodu

Olomoučtí měli VUT Cavaliers Brno po posledním vzájemném zápase a porážce 4:6 co vracet. A to se jim také povedlo. Přestože hosté ovládli začátek utkání, kvůli několika vyloučením vypadli z rytmu a dostat se do něj zpět už se jim nepodařilo. Několikrát inkasovali hlavně kvůli chybám v obraně a po výsledku 6:0 tak odjeli zpátky do Brna s prázdnou.

Na uničovský led kavalíři doslova vletěli, Oskar Hubáček poprvé vypálil na olomouckou bránu hned několik vteřin po úvodním hvizdu. Následovaly dvě přesilovky hostů, do šancí se dostali například Filip Vilímek, Tomáš Kučera či Matouš Stupka. Od modré čáry nahazoval Dominik Cívka, po samostatném úniku brankáře ohrozil Michal Gombarčík. Ani jedna střela ale do brány nezapadla, naopak k lepšímu výkonu se začali probouzet domácí. V zakončení měli více štěstí a podařilo se jim tak po buly na kavalírském území v 6. minutě zápasu otevřít skóre, když zmatku před brněnskou bránou využil Jan Janečko. Hosté nepolevili, ve snaze vstřelit vyrovnávací gól se ale často dostávali do tvrdých soubojů, které rozhodčí nekompromisně trestali. Kvůli několik vyloučením tak kavalíři do konce třetiny spíš bránili a skóre upravit nedokázali.

Do druhého dějství VUT Cavaliers Brno nemohli vstoupit smolněji, hned po sedmi vteřinách na ledě opět inkasovali. Pavel Skopal se po vhazování probojoval až před gólmana Bartoška a z pravého kruhu přesně zavěsil. To domácí viditelně nakoplo. I když se Cavaliers občas dostali do útoku, olomoučtí hráči je nenechali vytvářet větší šance, zachytávali puky a vyráželi do úniků. To jim hned o několik minut později přineslo další úspěch, když Miroslav Janošek využil nedůsledné práce obrany a navýšil na 3:0. „V obraně jsme dělali velké chyby. Hodně jsme propadávali a před bránou nám to potom hořelo,“ okomentoval defenzivu hostů kapitán Martin Antal. Frustrace z nepříznivého skóre se do hry hostů viditelně promítla, tvrdé souboje se několikrát přehouply ve rvačku, za což pak kavalíři pykali na trestné lavici. Toho zvládli domácí využít na konci periody, kdy během přesilové hry vstřelil čtvrtý gól Olomouce Libor Janků.

V začátku poslední třetiny se kavalíři ještě jednou zvedli k odporu. Do úniku se dostal Jan Malý, s jeho střelou si ale domácí gólman bez problému poradil. Neúspěšný byl i pokus od modré z hokejky Dominika Cívky, rychlá střela Matěje Vávry byla sražena, kombinaci Matouše Stupky a Filipa Vilímka si brankář pohlídal. Naopak na druhé straně ledu se opět slavilo. Na 5:0 navýšil ve 49. minutě svým druhým gólem v zápase Jan Janečko, o další kosmetickou úpravu skóre se postaral hned půl minuty na to Mikuláš Rimmel. Trenéři hostů přikročili za stavu 6:0 ke střídání gólmana a na led se tak poprvé v letošní sezoně podíval Jan Antonín. „Prvních pár minut jsem byl strašně ztuhlý, kluci se mi ale snažili pomáhat, jak jen to šlo. Mám radost, že žádný kotouč za mými zády neskončil,“ řekl o závěru utkání Antonín.

Branky a nahrávky:

6. Janečko (Výkruta), 21. Skopal (Veselský, Rimmel), 25. Janošek (Hajšman, Kuchař), 38. Janků (Veselský, Janošek), 48. Janečko (Janků, Kropáč), 49. Rimmel (Vaňo, Skopal)

Sestavy:

HC Univerzita Palackého v Olomouci: Molnár – Smolka, Kuchař, Dubovčí, Imrich, Janků, Veselský, Jiskra – Janošek, Janečko, Vaňo, Pakosta, Cach (A), Kropáč, Rimmel, Výkruta, Kerda, Hajšman (C), Lainka, Skopal (A), Mareček.

VUT Cavaliers Brno: Bartošek (Antonín) – Malý F., Antal (C), Groma, Kučera, Cívka (A), Dobšák, Karpíšek, Imlauf – Vilímek, Gombarčík (A), Malý J., Malíř, Přibyl, Vávra, Stupka, Kmoníček, Hubáček, Sekanina.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři