Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Povedený listopad Black Dogs, v prosinci mimo zápasů ligy i jedno překvapení

Měsíc listopad byl pro budějovické vysokoškoláky zatím nejúspěšnější. Ve čtyřech odehraných duelech se radovali třikrát, pokaždé za tři body. Jedinou ztrátou tak zůstává přestřelka v Praze proti UK Hockey Prague. Suma sumárum, listopadové skóre 18:12, a především devět bodů do tabulky Tipsport univerzitní ligy.

Druhý víkend v měsíci čekal na Black Dogs dvojzápas na hřištích soupeřů. V sobotu 9.11. se představili v Kuřimi na zbrusu novém stadionu proti místním VUT Cavaliers Brno. Tam předvedli velmi dobrý a týmový výkon, který přinesl výhru 4:2. Přestože rozdíl není nikterak výrazný, zápas byl pevně v jejich režii. Kaňkami na dobrém dojmu ze zápasu zůstaly zranění Matyáše Grossmanna, kterého odvezla záchranná služba a vyhrocený závěr, kdy Jakub Šuhaj vyfasoval trest 5+OK. Zákrokem se následně zabývala disciplinární komise. Ta zhodnotila zákrok jako bodnutí špičkou hole a zastavila Kubovi činnost na dvě utkání. Následné odvolání trestu bylo úspěšné a zůstalo tak u jednozápasové absence.

Z Brna se hráči přesunuli rovnou do Prahy, kde je o den později čekalo utkání proti UK Hockey Prague. Kvůli brzkému začátku krátce po poledni, nezbyl čas na stmelení týmu nebo prohlídku města. Hráči dali zodpovědně přednost regeneraci v hotelovém wellness centru. Bohužel to k další výhře nestačilo. Množství gólů možná potěšilo oko diváka, trenéry však rozhodně nikoliv. Zvláště, když se po šedesáti minutách hry radovali domácí po výhře 7:6. Přes herní převahu i vyšší počet střel rozhodly fatální chyby v obraně, které soupeř vždy nekompromisně trestal. Tři body za dva zápasy venku nejsou špatným počinem, přesto převládlo zklamání z nezvládnutého utkání a ztráty vedení.

V polovině měsíce zavítali na jih Čech Akademici Plzeň. Tým, s kterým Black Dogs společně odstartovali celou ligu. Úvodní zápas se lépe povedl domácí Plzni, soupeři jsme tak měli co vracet. A to se povedlo. V každé třetině jsme dali po dvou gólech, hosté se prosadili pouze dvakrát a jen tak prohloubili aktuální výsledkovou krizi. Gólově se probudil obránce Tomáš Hubata, který zaznamenal dva přesné zásahy. Tomáš Vochozka prokázal svůj přehled, když připsal do statistik tři asistence.

Čtyři sekundy, tak málo dělilo zápas od prodloužení, rozhodl Rolinek


Zatím poslední utkání odehráli Budějovice na Hané. V Uničově se postavili týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci. Soupeř před zápasem držel druhé místo a byl rozhodně favoritem. V prvním vzájemném utkání bral všechny tři body, kdy rozhodl prakticky již v první třetině, kterou ovládl 4:0. Tentokrát to byl mnohem vyrovnanější souboj. Přestože Olomouc opět vedla od poloviny první třetiny, hubený náskok se nezvyšoval. Black Dogs využili v polovině utkání dvojnásobnou přesilovku a bylo srovnáno. Utkání dále probíhalo velmi takticky. Obrany plnily velmi dobře své úkoly a útočníci se tak velmi těžko prosazovali do šancí. Když už se zdálo, že se půjde do prodloužení, padl nečekaný úder! Radek Rolinek se prosadil dorážkou na brankovišti čtyři sekundy před koncem základní hrací doby. Využil tak perfektní práci celé formace a překlopil tak utkání ve prospěch hostů. Dlouhá cesta domů rozhodně byla příjemnější s plným bodovým ziskem.

Po neúplném desátém kole tak patří budějovickým Black Dogs čtvrtá příčka. A na tom se do dalšího utkání nic nezmění. Pohodlný polštář šesti bodů přináší trochu klidu a pohody během přípravy do druhé poloviny soutěže. Prosinec je měsícem vánoční pohody a klidu. Hokejisty tak čeká zápasově chudší program. V pondělí 9.12. nás čeká poslední letošní domácí zápas. K Pouzarovi zavítá lídr celé soutěže, medvědi HC Masaryk Univesity. V deseti odehraných kolech poztráceli pouhé tři body. Utkání začíná v 18:30. Následuje výjezd přes celou republiky, 11.12. vyzveme BO Ostrava Vítkovice Steel. Ostravští vlci aktuálně drží pátou příčku s devíti body. Těsně před svátky, 22.12. se vydají do Prahy, kde se postaví lvům, Engineers Prague. Další z favoritů soutěže bude hájit druhé místo. Pro fanoušky však máme připravené ještě jedno překvapení do konce roku, více představíme již brzy, a vy se máte rozhodně na co těšit!

 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři