Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Cavaliers na domácím ledě podlehli UK Hockey Prague 0:3

I kavalíři mají své dny. V sobotu při zápase s UK Hockey Prague ho však rozhodně neměli. Už od začátku utkání měli hosté jasně navrch, a to i přesto, že do Kuřimi přijeli v počtu pouhých jedenácti hráčů. Skóre otevíral v 16. minutě Hyršl, v druhé třetině na 0:2 navyšoval Kaleta a osud Cavaliers v poslední části zpečetil Karoch. Na straně domácího týmu by se tentokrát daly vyzdvihnout pouze individuální výkony některých brněnských obránců a krásné zákroky gólmana.

Na rozdíl od Cavaliers vlétli hráči UK Hockey Prague do zápasu velmi aktivně. Už z kraje první třetiny zaznamenali hosté několik šancí. Prvním střelcem na straně domácích, který se pokusil překonat pražského gólmana, byl Malíř, kotouč se však Novákovi podařilo zachytit do lapačky. Stejně dopadl pokus z hokejky Sedláčka, který pálil od modré. V páté minutě dostali Cavaliers šanci v podobě první přesilové hry. Namísto toho, aby domácí výhody využili, však nechali Pražáky několikrát proniknout do vlastního obranného pásma a ostřelovat brněnskou svatyni. Pohotová reakce domácího Stupky, který zachytil kotouč před bránou, však zmařila nadějný pokus hostů. Brněnská obrana se musela činit i v dalších sekundách, což se jim dařilo a Pražáci tak úspěch prozatím neslavili. Značně nepovedená přesilovka naneštěstí Cavaliers nenakopla k lepším výkonům. Naopak. Zatímco UK Hockey Prague si připisovala jednu šanci za druhou, kavalíři se v útočném pásmu nikdy ani pořádně neohřáli. Ve 12. minutě sice zahrozil Cívka, v 16. minutě se zase dostal do úniku a zblízka střílel Sokolík a od modré Antal, všechny jejich pokusy si však gólman hostů pohlídal a kotouč za svá záda nepustil. Jen díky obdivuhodnému výkonu a pohotovým zákrokům Huzlíka, podrženého občas i brněnskou obranou, mohli být domácí rádi, že neinkasovali. Zvrat přišel v 16. minutě, když sám před bránu dobruslil Hyršl. Huzlík vyjel z brány a na Hyršlovu kličku zakončenou přesnou střelou už nestačil zareagovat – 0:1. K závěru třetiny zkusil dostat kotouč za záda brankáře ještě domácí Sokolík, po něm puk na bránu nahazoval Nossek, čísla na tabuli se jim ale změnit nepodařilo.

Labutí píseň domácích Cavaliers pokračovala i v druhém dějství. Ve 22. minutě se sice opět blýskl domácí Stupka, když se dostal do úniku a z bezprostřední blízkosti prověřil pozornost gólmana, dorovnat skóre se mu ale nepodařilo. O pár minut později přišla na řadu specialita brněnského týmu – vylučování. Nejprve si šel na trestnou na dvě minuty za napadení sednout Václav Imlauf, o chvíli později jej následoval David Sedláček. Druhý jmenovaný naneštěstí vyfasoval hned několik trestů najednou – dvě minuty za podražení, pět minut a osobní trest do konce zápasu k tomu za bodnutí špičkou hole. Zužitkoval početní výhodu pět na tři zabralo UK Hockey Prague jen několik vteřin. Backhandovým blafákem k zadní tyči zakončoval Jakub Kaleta – 0:2. Hostům se i nadále dařilo kombinovat v obranném pásmu Cavaliers a dostávat domácí tým pod tlak, navýšit náskok však díky talentovanému Huzlíkovi nikdo z nich nezvládl. Po dorovnání počtu hráčů na ledě se snížit skóre pokoušeli například Stupka, Antal, Malíř, Sekanina nebo Dobšák, jejich střely však buď pouze prosvištěli kolem brány, nebo je zastavil pražský gólman.

V první půli poslední třetiny se hra přelévala z jedné strany ledu na druhý a ani jeden tým se do šancí příliš nedostával. Ve 46. minutě se z mezikruží pokusil prosadit Sekanina, gól se mu ale vsítit nepodařilo. V 53. minutě si kotouč po celém ledě až téměř k brankové čáře povodil Nossek, ani tentokrát však Cavaliers úspěch neslavili. Při následné přesilovce se domácímu týmu konečně podařilo kombinovat v pražském obranném pásmu, bohužel však jejich snaha neměla dlouhého trvání a kotouč se brzy opět ocitl za středovou čárou. V 58. minutě střílel kapitán VUT Cavaliers Brno Antal opět od modré, při jeho pokusu však bohužel jen zazvonila tyč. Přestože kavalíři byli ve třetí třetině podstatně aktivnější než v předešlých dvou, vítězství už si od nich UK Hockey Prague vzít nenechala. Osud Cavaliers zpečetil minutu před koncem přesnou střelou Karoch, navýšil na 0:3 a poslal tak domácí bez jediného bodu zpytovat svědomí do kabiny.

VUT Cavaliers Brno – UK Hockey Prague 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Sestavy:

VUT Cavaliers Brno: Huzlík (Bartošek) – Kučera, Antal (C), Groma, Cívka (A), Sedláček, Imlauf, Malý F. – Sekanina, Sokolík, Hubáček – Malíř, Stupka, Gombarčík (A) – Dobšák, Kmoníček, Nossek – Malý J.

UK Hockey Prague: Novák – Erbrt, Duben, Karoch, Glitta, Dlabola – Halberštát, Hyršl (C), Steklík, Kaleta (A), Velas, Martínek

Rozhodčí: Marek – Otáhal, Vašíček

Branky a nahrávky: 16. Hyršl (Martínek), 25. Kaleta (Dlabola, Karoch), 59. Karoch (Glitta)


Klára Stráská 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři