Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers si připisují další body! Doma hravě porazili plzeňské Akademiky 7:1

Další ze série domácích nedělních zápasů odehráli Engineers proti Plzni. Proti té Plzni, kterou už jednou v této sezóně porazili. Ačkoliv zápas zpočátku nevypadal vůbec jednoznačně, druhá i konečná třetina hrála do karet pražským lvům a vítězství tak zůstalo zaslouženě na Hvězdě. Engineers si připisují cenné tři body do tabulky a drží tak prozatím stříbrnou příčku.

Tradiční hokejová neděle v netradičním čase. Výjimečně se Inženýři postavili na domácím ledě proti plzeňským Akademikům už v 10 dopoledne. I tak byla atmosféra na stadionu skvělá.

Engineers nenechali nic náhodě a otevřeli utkání hned ve 3. minutě brankou, kterou si připsal Jakub KÁNÍK. Jediné oslabení, které domácí během celého zápasu potkalo, přečkali v klidu a bez újmy. Chvíli poté se k puku dostal Petr Josefus. Vypadalo to na sólo akci, ale Petr nakonec nahrál a Jaroslav CHLOUBA úspěšně dopravil puk za záda plzeňského gólmana.  Stav 2:0! To ale netrvalo dlouho. K překvapující akci na straně Akademiků došlo během jejich vlastního oslabení ke konci třetiny, kdy stačila chvíle nepozornosti a gól hostů byl na světě. Postaral se o něj Adam Váchal. Nic podobného naštěstí domácí už nedovolili.

Ještě rychleji uvedli domácí následující třetinu. Úvodní vhazování Plzni nevyšlo a Inženýři toho ihned využili. V 21. minutě navýšil skóre Tomáš FABIÁNEK, kterému stačilo nahození od Jana Koláře. Jen o tři minuty později předvedli stejně sehranou akci Jirka Veber a Jirka JANATA, který se tak stal autorem čtvrtého engineerského gólu!

Se slušným náskokem vstoupili Engineers do poslední třetiny nabitě, ale klidně. Na začátku se jim nedařilo obsadit útočné pásmo tak, jak by si zřejmě představovali, zato po půli závěrečné dvacetiminutovky to jelo! O pátou branku se postaral již podruhé Tomáš FABIÁNEK za opětovné asistence Jana Koláře. To už bylo na straně hostů více než jasné, že se současným stavem nic moc nezmůžou, a bylo to i znát na jejich hře. Tempo zápasu dál udávali Inženýři! Tentokrát Černého v plzeňské bráně překvapil Lukáš VOPAT, kterému ke gólu pomohl i David Kulich, připisující si touto akcí již třetí asistenci! Čtyři minuty před koncem upravil Petr JOSEFUS na konečných 7:1!

Pro Engineers znamená vítězství jediné – další tři body, udržení druhého místa v tabulce a nabuzení do dalšího zápasu, který proběhne už 14. prosince na ledě brněnských Kavalírů.

Znovu na ZS Hvězda odehrají Engineers domácí, a tentokrát přátelské a speciální utkání proti Hern. Näädät (Finsko). Nenechte si ujít Vánoční charitativní zápas ani vy!


Engineers Prague – Akademici Plzeň 7:1 (2:1 , 2:0 , 3:0)

Engineers Prague: Maštalířský (Příhoda) – Sedliský, Searle, Kulich, Žáček, Raiterman, Klement, Vobořil, Janásek (C) – Káník, Kadlec, Janata (A), Fabiánek, Potocký, Suda, Vopat, Josefus, Chlouba, Burda, Veber, Kolář

Akademici Plzeň: 
Černý (Štekr) – Koco, Sklenička, Šimůnek, Beer (A), Prachař (C), Soukup, Váchal – Franta, Hřebík, Hájek, Šíma, Straka, Markov, Rejzek, Šibra, Šiška, Kučera, Švec

Rozhodčí: Battěk – Tasch, Juránek

Branky a nahrávky: 3. Káník (Chlouba, Kulich), 10. Chlouba (Josefus, Kulich), 21. Fabiánek (Kolář, Suda), 24. Janata (Veber), 49. Fabiánek (Kolář, Suda), 51. Vopat (Veber, Kulich), 56. Josefus (Suda, Žáček) – 18. Váchal (Beer)

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři