Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Skalp favorita! Black Dogs Budweis vyzráli na HC Masaryk University

Do Hokejového centra Pouzar přijel tým HC Masaryk University, který dosud nepoznala porážku v základní hrací době. Avšak na jihu Čech se do vedení ani jednou nedostal, naopak se třikrát snažil o vyrovnání. Dvakrát jim to vyšlo, na třetí obdrženou branku už ale odpověď nenašel. Black Dogs Budweis se tak stali prvním týmem, který je obral o tři body.

Black Dogs Budweis svého soupeře zaskočili aktivním nástupem, kterým si po dvaačtyřiceti sekundách vynutili první branku. Jakub Šuhaj přebral při přechodu do pásma kotouč, najel si do střelecké pozice a trefil se přesně do levé části branky. O odpověď se málem dvakrát postaral hostující Tomaník, avšak poprvé neuspěl po dobré přihrávce a v druhém případě jej pohotovým zákrokem lapačkou vychytal brankář Svoboda. Úspěšnější byl až jeho týmový kolega Tomáš Račický, který využil clonění před brankou a poslal puk neomylně do sítě. HC Masaryk Univerzity mohla skóre převrátit v závěru periody, kdy hrála dvojnásobnou početní převahu. Ovšem českobudějovická obrana v čele s brankářem odolala.

Stejně jako ten první i druhý nástup měli Black Dogs Budweis parádní. V úvodních minutách se prosadil Lukáš Prášek, který nadvakrát dorážel Rolinkovu střelu z kruhu. Gólová radost přišla i na opačné straně, kde dostal svižnou přihrávku před branku Pavel Tomaník, jemuž jen stačilo nastavit hůl a začínalo se opět od znovu. Za zmínku určitě stojí moment těsně před polovinou zápasu, kdy Lukáš Prášek sportovně odvolal soupeřův faul. Dále měli poměrně dost střel Black Dogs, kteří hrozili hlavně v přesilovce, ovšem Golasowského prozatím znovu nepřekonali. Stejně tak tomu bylo na opačné straně, a tak se do závěrečných dvaceti minut šlo za stavu 2:2.

Oba týmy začaly třetí třetinu rozvážně. Nikam nechvátaly a bylo znát, že ani jeden nechce chybovat. Ve 47. minutě pak přišel klíčový moment utkání. Tehdy si Tomáš Vochozka našel v přesilové hře střeleckou pozici a zblízka branky vymetl bližší horní růžek. Po tomto momentu Black Dogs Budweis definitivně převzali otěže a i díky dalším přesilovkám, kterých se jim dostalo, byli střelecky aktivnějším celkem. Vítězství domácích definitivně zpečetil zhruba osm minut před závěrečnou sirénou Lukáš Prášek, jenž zamířil přesně mezi betony. V samém závěru pak HC Masaryk Univerzity dělala, seč mohla, avšak ani Jan Kalus nadvakrát jistého Svobodu v bráně nepřekonal. Black Dogs Budweis tak urvali v utkání s favoritem všechny tři body.

Branky a nahrávky: 1. Šuhaj (Tejko, Vochozka), 23. Prášek (Rolínek, Grossmann), 47. Vochozka (Škopek, Šuhaj), 52. Prášek (Fiala, Grauer) – 9. Račický (Kalus), 25. Tomaník (Kadlic, Matov). 
Rozhodčí: Jílek – Jindra, Vavruška. 
Vyloučení: 7:11, navíc Šuhaj (BDB), Kalus, Grygera, Vomočil (všichni MUNI) 10 minut
Využití: 1:0
Střely na branku: 29:33 
Diváků: 176.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři