Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Náročná sezóna pro Josefuse. Se svými týmy válcuje 2. ligu i tu univerzitní

Útočník Petr Josefus je jedním z nadějných nováčků v týmu Engineers Prague. Jeho hokejová minulost i současnost je dost pestrá a v ULLH předvádí za pražské lvy skvělé výkony. Jak se dá skloubit 2. liga s ligou univerzitní? A co na to studium na ČVUT? Má Petr ještě nějaké vyšší ambice? A co na sebe práskl? Přečtete si v následujícím rozhovoru.

Petře, taková odlehčující otázka na úvod. Jaké tvé typické vlastnosti Ti pomáhají na ledě? Za Engineers nemáš zatím ani jednu trestnou minutu, takže je to třeba poklidnost? 
Že jsem kliďas bych o sobě zrovna neřekl. Spíš je to tím, že zápasy, které jsem měl možnost zatím hrát, se nám podařily vyhrát s vysokým rozdílem, tak nebyl důvod se nějak rozčilovat. Jinak mi nejvíce pomáhá, když mě to baví, a to za Engineers jde snadno. 

V mladším dorostu jsi hrál za HC Hvězda. V dresu Engineers ses tak vrátil po mnoha letech na místo činu. Vybavily se Ti nějaké vzpomínky z hokejového dětství? 
Rozhodně ano. Na Hvězdě jsem s hokejem začínal a mám na ni jen ty nejhezčí vzpomínky, takže jsem rád, že můžu být po pár letech opět zde. Navíc když máte v týmu hráče (Sudiče), se kterým jste se učili bruslit, tak se vám ty vzpomínky vrátí samy.

Jak se dá skloubit působení, to znamená tréninky, zápasy, čas s týmem, v 2. lize a v Univerzitní lize? 
Není to jednoduché. V Příbrami máme tréninky každý den, 3x dokonce dvojfázově, takže toho času, který můžeme strávit s klukama z Engineers moc není. Snažíme se dorazit aspoň na jeden trénink týdně + pozápasové zhodnocení. 

K tomu studuješ na ČVUT stavební inženýrství, což nezní jako jeden z těch lehčích oborů. Takže co na hokej říká škola? 
Moc se ji to nelíbí no. Jak už jsem řekl, toho volného času není moc, takže mám nějaké problémy, ale kdo ne.

Když se vrátíme k Tvé hokejové kariéře. Po Hvězdě sis zahrál několik let za Slavii, následně za Nymburk. Pobyl jsi také ve Francii nebo v Rusku na Univerziádě. Nyní Příbram a Engineers. Který z těch momentů nebo období považuješ za nejlepší? 
Nejlepší byla určitě Univerziáda v Rusku. To bylo něco neskutečného. Škoda, že se nám nepovedlo přivést medaili, ale i tak to byl můj největší hokejový zážitek. Celá loňská sezóna byla super a letos to pokračuje. Na období ve Francii moc rád nevzpomínám. 

Nyní se Ti daří právě i v dresu „Inženýrů“. Během pěti zápasů si nasbíral 11 bodů za šest gólů a pět asistencí a jsi tak hráčem, který má na sobě skoro pořád zlatou helmu. Je motivací k lepším výsledkům? 
To je super a jsem za to rád. S klukama nám to šlape (Káně + Chloubič), všichni máme dost bodů. A šlape to vlastně celému týmu. Celkově dáváme hodně branek a na tu zlatou helmu je hodně adeptů. Ta helma je super na fotky, ale rád ji nemám. Od té doby co ji mám, jsem snad v každém zápase dostal takovýho stroma, jakýho nepamatuju. 

Máš nějaké vyšší ambice než 2. nebo Univerzitní ligu?
Chci jet příští rok na další Univerziádu do Švýcarska, to je teď můj cíl. Ale jinak je pro mě momentálně nejdůležitější škola, ale kdyby se naskytlo něco zajímavého, určitě bych nad tím přemýšlel. 

Máš něco dalšího na srdci, co bys vzkázal fanouškům, a hlavně tedy asi fanynkám Engineers, Univerzitní ligy, potažmo celého českého hokeje?
Ano....jsem nezadaný.
Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři