Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK Hockey Prague před Vánoci nadělila kavalírům deset gólů

Poslední zápas kalendářního roku sehráli VUT Cavaliers Brno proti UK Hockey Prague. Hosté chtěli Pražanům vrátit porážku 0:3, kterou utrpěli začátkem měsíce při utkání v Kuřimi. Zápas ale dopadl přesně naopak, hráči UK Hockey Prague si na kavalírech opět smlsli. Od začátku utkání byli aktivnější, jejich střely přesně nacházely cíl a po konečném výsledku 10:1 poslali VUT Cavaliers Brno domů bez bodu.

Do utkání vlétli kavalíři aktivně, vítr z plachet jim ale už ve 3. minutě vzalo první oslabení. Pražané během něj nezaháleli a po nepovedeném pokusu o vyhození otevřel skóre zápasu Daniel Arnošt. Hosté se pokusili o rychlou reakci. Na druhé straně ledu zachytili rozehrávku a vytvořili si slibnou šanci. Z mezikruží střílel Matouš Stupka, o dorážku se pokusil Libor Dobšák, akce ale gólem neskončila. Po několika minutách hry bez větších šancí se poštěstilo opět domácím. Z chaosu před brněnskou bránou zvýšil na 2:0 Viktor Martínek. Tentýž hráč skóroval i o několik minut později při pražské přesilovce a jelikož kavalíři se i přes několik kombinací a střel ke gólové odpovědi nezmohli, první třetina končila výsledkem 3:0.

Druhé dějství nezačalo pro kavalíry o moc lépe. Oslabení hosté sice ještě ubránili, hned pár vteřin po jeho skončení ale opět inkasovali, tentokrát z hokejky Benjamína Velase. Brněnští se snažili vzedmout k odporu, dostávali se dopředu a kombinovali v útočném pásmu. Většina střel ale končila mimo bránu a se zbylými si pražský gólman bez větších problémů poradil. Hráči UK Hockey Prague naopak produktivitu mohli vyučovat. Ze dvou střel v rozmezí jediné minuty zapadly do brněnské brány obě. Gól na 5:0 zařídil střelou od modré Dominik Havelka a trefou na 6:0 následně završil hattrick Viktor Martínek. Ještě pár vteřin před koncem periody navíc poslal Daniel Arnošt do brněnské klece přesnou dorážku a upravil skóre před odchodem do šaten na 7:0.

Do poslední třetiny si kavalíři přinesli ještě zbytky odhodlání, každá jejich kombinace či šance ale jako by probouzela ještě větší aktivitu na straně domácích. Brněnským se sice dařilo dostávat do útočného pásma, v zakončení ale byli nedůslední. Pražáci si dokázali kavalírské pokusy v obraně pohlídat a pokračovat v nájezdech na brněnské obranné pásmo, což jim opět přineslo ovoce. Ve 45. minutě navýšil na 8:0 Frederic Hakl, hned půl minuty po něm se samostatnou akcí a devátým pražským gólem blýskl Milan Piovarči. Od naprostého debaklu brněnské hráče zachránil ve 47. minutě zápasu Ondra Dlouhý. Po samostatné akci prolomil kavalírské trápení a uklidil puk do pražské brány. „Za stavu 9:0 to byl spíš jen takový čestný gól, abychom neodjížděli s ještě větší ostudou,“ komentoval vstřelenou branku Dlouhý. K většímu odporu už se ale kavalíři nezmohli. Rozklad brněnského týmu završil ještě před koncem zápasu Oliver Glitta a VUT Cavaliers si tak z Prahy odvezli desetigólovou nadílku.

Branky a nahrávky: 3. Arnošt, 11. Martínek (Glitta), 14. Martínek (Karoch, Piovarči), 23. Velas (Arnošt), 34. Havelka (Halberštát), 35. Martínek (Bořík), 40. Arnošt (Steklík, Hakl), 45. Piovarči, 45. Hakl (Steklík, Halberštát), 59. Glitta – 47. Dlouhý

Sestavy:

UK Hockey Prague: Novák (Med) – Karoch, Havelka, Černý, Duben, Beran, Dlabola – Rubeš, Kaleta (A), Martínek, Halberštát, Bořík, Piovarči, Velas, Glitta, Hakl, Hyršl (C), Steklík, Arnošt.

VUT Cavaliers Brno: Bartošek (31. Brugioni) – Groma, Antal (C), Vávra, Dobšák, Kučera, Imlauf – Vilímek, Malý, Dlouhý (A), Malíř, Stupka, Kmoníček, Hubáč

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři