Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Oslabená sestava Ostravy uhrála bod v Brně, Plzeň vynulovala Pražany

Třináct statečných Ostravanů potrápilo první Masaryčku a ve vyrovnaném souboji padli až po samostatných nájezdech. Plzeň na domácím ledě naopak svým soupeřům nedala příležitost skórovat.

HC Masaryk University - BO Ostrava Vítkovice Steel 2:1sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 39. Bustin (Kučera, Strakoš), rozh. náj. Hasoň – 2. Kovalski (Moravčík, Sysala)

Papírové předpoklady pro tento zápas byly více než jasné. Ostrava měla plnit roli outsidera, nicméně už ve druhé minutě šla do vedení. Marek Kovalski vzal veškerou zodpovědnost na sebe a zamířil přesně mezi tři tyče. Brnu se nedařilo dlouho najít ten správný recept na využití jedné z mnoha příležitostí ke skórování. Všichni brankáři, kteří do utkání zasáhli, si vedli během celého duelu perfektně, a tak diváci museli čekat, na jakou stranu se skóre přehoupne. Prodloužení 3 na 3 vítěze neurčilo a v nájezdové loterii otočilo Brno stav 0:2 na 3:2, čímž si zajistilo o bod navíc.

Akademici Plzeň - UK Hockey Prague (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Soukup (Faschingbauer, Švec), 11. Švec (Soukup, Faschingbauer), 57. Salajka, 58. Markov (Švec, Prachař)

Ačkoliv se v Plzni možná očekával jiný průběh zápasu, Akademici si svým výkonem zasloužili další výhru proti UK Hockey Prague. Stejně jako Ostrava v Brně, tak i Plzeň se ujala vedení už ve druhé minutě z hole Soukupa a když v jedenácté pálil přesně Švec, hrálo se plzeňským hráčům zase o něco lépe. Praha nedokázala proměnit žádnou ze svých šancí i přes to, že ovládla střelecké statistiky rovnou dvojnásobně. Definitivní tečku na závěr přidali tři a dvě minuty před závěrečnou sirénou Salajka s Markovem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři