Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V Plzni padaly góly a plyšáci!

Plyšáková bouře je každoročně pořádaná vánoční akce, při níž chtějí Akademici ukázat nejen krásy hokejové atmosféry, ale také pomoci těm, kteří to potřebují. Po vstřelení prvního gólu utkání se totiž na led snesou hromady plyšových hraček, která následně putují dětem do nemocnic a dětských domovů v Plzni a okolí, kde udělají radost dětem, které nemohou trávit vánoční svátky doma.

Letos na akci do LOGSPEED CZ Arény dorazil tým UK Hockey Prague a na bouři plnou plyšáků jsme nemuseli čekat dlouho. Hned na začátku druhé minuty utkání se plzeňští hráči dostali do šance a Tomáš Soukup spustil plyšákovou smršť. Na led se následně sesypaly plyšové hračky a bylo nutné utkání hned po dvou minutách na dobrých 5 minut přerušit. Se sbíráním plyšáků pomáhali i malí hokejisté z Meteoru Třemošná a do akce se tak zapojili opravdu všichni, kteří přišli. První polovina první třetiny byla jinak velmi napínavá. Během několika minut jsme viděli prohřešky na obou stranách a přesilovou hru si zahrály obě mužstva. V 11. minutě Akademici zvýšili skóre parádní střelou Jakuba Švece, která se odrazila od horní tyčky přímo za záda pražského brankáře. 

 

Druhá část utkání utekla velmi rychle. Až na pár přestupků proti pravidlům sudí do hry skoro nezasahovali, a ačkoliv jsme viděli několik pěkných akcí, skóre se ve druhé periodě nezměnilo. 

 

O průběhu zápasu můžeme říct, že to bylo jak na houpačce. Jaké drama bylo na začátku, uprostřed zápasu jsme viděli spíše klidný hokej a na konci opět napětí gradovalo. Zápas skončil tak, jak začal a třetí část přesně kopírovala tu první. Viděli jsme opět několik vyloučení na obou stranách a v posledních třech minutách také dva přesné góly Akademiků z holí Salajky a Markova. Utkání tedy skončilo výhrou Akademiků 4:0 a a ti si tak do tabulky ULLH připisují další 3 body a před nimi je vánoční pauza.

 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři