Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

První polovinu sezóny UK Hockey Prague hodnotí lídr týmového bodování, Filip Rubeš

Je za námi první polovina sezóny. Před začátkem ročníku bylo okolo týmu UK Hockey Prague hodně otazníků. Téměř kompletně nový tým složený ze studentů Univerzity Karlovy na začátku bojoval hlavně sám se sebou. Později dokázal vybojovat 5 vítězství a přečká vánoční svátky a zimní zkouškové období na 5. místě tabulky Univerzitní ligy ledního hokeje. O dojmy z první poloviny sezóny a plnění školních povinností se s námi podělil nejproduktivnější hráč týmu Filip Rubeš.

Rubi, je za vámi polovina základní části. Jste na 5.místě. Jak bys nám popsal stručně začátek sezóny?

Začátek sezóny pro nás nebyl vůbec jednoduchý, chyběla nám sehranost a zápasy jsme nezvládali takticky. To se ale dalo trochu čekat, tým se teprve skládal a hráči se postupně seznamovali. Přece jen jsme neměli žádné přípravné zápasy a trénink v tomto ohledu nestačí.

V čem myslíš, že se tým od začátku sezóny zlepšil? Na čem jste nejvíce pracovali a na čem bys chtěl ještě zapracovat?

Začali jsme plnit trenérovy pokyny a zlepšila se nám koncovka, která nás trápila v začátku soutěže. Ovšem s ní to máme jako na houpačce. V jednom zápase dáme i 10 gólů a v dalším nedáme žádný, i když šance si vytvořit dokážeme. Na tom bychom měli určitě ještě zapracovat.

V šatně se před sezónou potkala spousta nových borců. Jaká se podařila vytvořit parta?

Ač to zní jako klišé, tak si myslím, že partu máme dobrou. Všichni to máme stejně nastavené a to se hokejem především bavit a odreagovat od školních povinností.

Univerzitní hokej není jen o trénování a hraní zápasů, jde i o studium. Jak jsi na tom se školou? A jak náročné je pro tebe skloubit univerzitní hokej se studiem?

Se školou na tom jsem relativně dobře, dokončuji poslední ročník bakalářského studia a v létě mě tedy čekají státnice. Skloubit univerzitní hokej se studiem není nijak náročné. Školu máme všichni na prvním místě a trenéři nám vyjdou vstříc, když se náhodou vyskytne nějaká kolize. Ale platí to i naopak. Když nás čeká důležitý zápas, tak není problém se dohodnout s vyučujícími na případné absenci. Za to bychom jim chtěl určitě poděkovat.

V tvých statistikách převládají přihrávky nad vstřelenými góly. Považuješ se za ryzího tvůrce hry?

Za ryzího tvůrce hry se úplně nepovažuji. Spíš si v zápase moc nevěřím do střely. A tak hledám lépe postaveného spoluhráče, který by to vzal na sebe. Tohle mi bylo a je v kariéře často vytýkáno, ale mně zkrátka udělá větší radost, když se nám podaří dát gól po hezké kombinaci, než kdybych to nějakým způsobem procedil do brány.

Vaší útočné trojici s Arnym (Daniel Arnošt) a Hyršlíkem (Aleš Hyršl) se daří. Čím to je, že jste si spolu v lajně takto sedli?

Oba jsou zkušení hokejisté a každý zhruba víme, kde se máme pohybovat a kde se pohybují ti druzí. Samozřejmě každý den není posvícení a nespadne nám to tam. A proto je důležité, že se nám v týmu podařilo vytvořit 4 schopné útoky, které dokážou dát gól.

K vánoční přestávce patří i týmová besídka. Jak jste si ji s hráči užili? A jak budeš prožívat vánoční svátky ty?

Já jsem se bohužel z důvodu školních povinností nemohl zúčastnit. I to je univerzitní hokej. Ale co mám informace, tak se akce vydařila. Rozdali se dárečky a opět trochu utužili partu. Co se týče vánočních svátků, tak je budu trávit na chalupě s rodinou a bezpochyby se budu muset věnovat také bakalářské práci. Takže značnou část letošních Vánoc strávím za počítačem.

Co bys chtěl vzkázat fanouškům?

Myslím si, že teď budu mluvit i za celý tým, když popřeji našim fanouškům a fanouškům celé univerzitní ligy, příjemné prožití vánočních svátků a hlavně pevné zdraví v roce 2020, protože to je to nejdůležitější.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři