Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers odehráli speciální vánoční utkání s Finy. Nechyběly dárky ze severního pólu ani svařák

Přesně týden do Vánoc, tedy 17. prosince, uspořádali Engineers Prague speciální vánoční přátelské utkání. Na Hvězdu zavítal finský tým Hernesaaren Naadat z Aalto University. Zápas oživilo svařené víno u vstupu, tombola, krásné krasobruslařky a samozřejmě skvělá atmosféra na tribuně. Tímto dnem také Inženýři završili prosincovou sbírku dárků pro děti ze Zvonku a Klokánku.

Sejde se Čech a Fin v Číně… tak by mohl začít nějaký dobrý vtip, ale skutečně tomu tak bylo. Jen pro vysvětlení, Engineers Prague se spřátelili s kluky z Finska v Číně na Světovém poháru univerzit. Narazili na sebe v semifinále, ve kterém si vybojovali postup Inženýři. I tak slovo dalo slovo a hráči Naadat přiletěli v předvánočním čase na Hvězdu. Spolu s nimi i engineerský obránce Lukáš Spurný, který půl roku působil na zmíněné univerzitě i v týmu v rámci Erasmu. Postavil se tak v dresu hostů proti domácímu celku pražských lvů.

Ačkoliv byl zápas přátelský, síly se rozhodně nešetřily a hned zpočátku bylo jasné, že to nebude jen tak nějaké šolichání. Domácí otevřeli první třetinu gólem a dařilo se jim tak už po celou dobu. V druhé třetině dokonce v oslabení přidali již 6. branku. Finové se rozkoukali až v té poslední, kdy se jim povedlo stav stáhnout na konečných 7:3. Super atmosféru po celý zápas zajistili fanoušci se santovskými čepicemi. Čas mezi třetinami vyplnila nejprve pestrá tombola. Mezi hlavní ceny se zařadila soukromá lekce bruslení s vybraným hráčem, vánoční grouphug s celým týmem, fotka s předsedou nebo hodinový workshop focení!  Druhou pauzu oživilo vystoupení synchronizovaného krasobruslení krásných slečen z The Crystals.


Mezi vzácnými hosty nechyběla paní rektorka VŠE, prof. Hana Machková, která ocenila nejen celkové utkání, ale také Lukáše Spurného právě z VŠE a jeho odcestování na sever. „Je to velice originální. Jsem ráda, že je to zrovna Aalto University School of Business, její děkan Ingmar Björkman je členem International Advisory VŠE. Myslím, že je to i úspěch, protože finský hokej, jak je známo, má vysokou úroveň, a to, že tam jede náš student a vyberou si ho do týmu a následně originálně odehraje v Praze utkání za Aalto, je úspěch a máme se čím chlubit,“ okomentovala rektorka Machková.

 

Stejně tak pochválila studentskou sbírku hraček, kterou Engineers upořádali již několikátým rokem. Nejen hračky, ale i další potřebné výtvarné a hygienické pomůcky sesbírali za pomoci univerzit, partnerů (AKKA, Backbone, SU ČVUT, 4FIS a mnoho dalších) a přátel pro DRS Zvonek na Kladně a Klokánek v Praze. I paní rektorka osobně přispěla. Svěřila se, že má spoustu vnuků, kteří se s ostatními dětmi podělili. „Je to moc hezká iniciativa. Sport by měl podporovat dobré věci a vážím si našich studentů za to, že sbírku organizují. Myslím, že je to taková společensky zodpovědná akce a jsem ráda, že se daří hračky sbírat, a že udělají někomu radost,“ uzavřela s úsměvem.


I kluci z Naadat si pochvalovali, jak zápas, tak náladu. Druhý den stihli ještě Winter Classic v Hluboké nad Vltavou proti budějovickým Black Dogs. My děkujeme za návštěvu a parádní hokej i vánoční atmosféru a dárečky.

Aby toho nebylo poslední týden před Vánoci málo, v neděli 22. prosince ještě stihli Engineers odehrát poslední letošní zápas a to právě proti výše zmíněným Black Dogs. Potvrdili v něm roli favorita a hostům nedali šanci. Vítězství 4:0 znamenalo další 3 body do tabulky. První nulu v sezóně si připsal Tomáš Maštalířský, který navázal na nulu Aleše Příhody z minulého utkání v Brně. Engineers tak už dva zápasy po sobě nedovolili soupeři skórovat.

Děkujeme všem, kteří dorazili na speciální zápas i na poslední utkání s Budějovicemi a především těm, kteří se spolu s námi podíleli na Inženýrské vánoční sbírce hraček a pomohli tak dětem ve Zvonku a Klokánku vykouzlit hezčí a radostnější Vánoce. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři