Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers podruhé za sebou s nulou, Black Dogs porazili 4:0!

Poslední zápas Univerzitní ligy ledního hokeje v roce 2019 obstaral souboj mezi domácími Engineers a budějovickými Black Dogs. Poslední adventní neděli si domácí zpříjemnili poctivým výkonem a soupeři prakticky nedali šanci. Podruhé za sebou navíc nedovolili soupeři skórovat a po první nule Aleše Příhody z Brna si svůj první shutout připsal také Tomáš Maštalířský.

Domácí Inženýři nenechali nic náhodě a od začátku mířili pro tři body. V první stoprocentní šanci se po úniku 2 na 1 po nahrávce Hyršla ocitl Kolář, střela mu ale nesedla. Nemusel však dlouho smutnit, protože za několik vteřin dílo dokonal právě prvně jmenovaný perfektně umístěnou střelou z kruhu. Následovaly i další dobré příležitosti, další branky se ale diváci nedočkali. Domácí navíc v rozletu přibrzdily i tři vyloučení, které ale dokázali s přehledem ubránit.

Do druhé třetiny šli Inženýři s jasným cílem a to navýšit náskok. To se povedlo poměrně záhy poté, co se ve 22. minutě prosadil z dorážky Ujfaluši. Zbytek třetiny nabídl převahu domácích, Black Dogs zahrozili sporadicky a když už se do nějaké šance dostali, Maštalířský rychle utnul jejich naděje. V závěru třetiny navíc po vyhraném buly v obranném pásmu vyslal Josefus krásným lobem do úniku Káníka a ten se tváří v tvář proti Svobodovi nemýlil a uklidil puk k pravé tyči. Gól do šatny definitivně pohřbil naděje budějovických na bodový zisk.

V závěrečné třetině už si domácí hlídali svůj náskok, i přes několik zbytečných vyloučení. Budějovice se v přesilovce nedokázaly prosadit, navíc sami inkasovali. Raiterman se dostal k osamocenému puku mezi kruhy a přesnou střelou na vyrážečku vyhnal hostujícího brankáře z branky. Kýžený gól útěchy hostující nedokázali vstřelit ani v 5 minut dlouhé přesilovce v úplném závěru. I přes několik dobrých pokusů si domácí brankář Maštalířský nenechal vzít čisté konto a potvrdil tak skvělou formu brankářů Engineers, kteří vévodí statistikám v lize. Trio Příhoda, Maštalířský a Havel se může pyšnit skvělými statistikami, všichni tři mají úspěšnost zásahů vyšší než 95%!

Engineers se výhrou dotáhli na dostřel Masarykově Univerzitě, která má nyní v čele tabulky jednobodový náskok. Na třetí Olomouc mají Engineers náskok 9 bodů, Moravané mají však jeden zápas k dobru. Nyní se ULLH lehce odmlčí, vzhledem k vánočním svátkům a lednovému zkouškovému období odehrají Inženýři další zápas až 19. ledna proti Cavaliers. 

Přejeme všem krásné svátky a těšíme se na vás v roce 2020!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři