Přesunout nahoru

Univerzitní hokej v Česku láká fanoušky a trhá rekordy

Nově vzniklá univerzitní liga má za sebou úvodní čtyři měsíce a získala si také řadu fanoušků, kteří pravidelně navštěvují stadiony po České republice. Dav diváků zavítal například do Ostravy, Prahy nebo Plzně.

Největší akcí zimního semestru v Ostravě je pro studenty tradiční Ostravské hokejové derby, konané jednou ročně. Rivalita mezi oběma univerzitami v tomto duelu nezná meze jak na ledové ploše, tak i v hledišti, kde panovala elektrizující atmosféra. Letos Ostravské derby překonalo další rekord, když do OSTRAVAR Arény přišlo 8250 skandujících fanoušků.


Pražská Tipsport arena ožila Hokejovou bitvou, která si zapsala svůj 9. ročník. Na souboj čtyř největších pražských univerzit byly zaplněné tribuny a ty si mohly užít velké večerní finále v podání VŠE a UK. Hokejisté Univerzity Karlovy si poradili se svými protivníky jednoznačně 4:0 a převzali tak vítězný pohár nad své hlavy.


V Plzni proti sobě nastoupila Západočeská univerzita a Lékařská fakulta. Tuhá bitva až do posledních vteřin, kterou zdobila obhajoba loňského vítězství Lékařské fakulty. Ta povolila Západočechům snížit na rozdíl jediného gólu, avšak na konečném skóre 4:3 to nic nezměnilo. Plzeň ještě zorganizovala v rámci ligového utkání Plyšákovou bouři.


Posledním střípkem bylo České derby, které se uskutečnilo na začátku prosince v RT TORAX Areně. Na jedenácté kolo Univerzitní ligy ledního hokeje přišlo 1260 diváků, kteří vytvořili domácímu týmu skvělou atmosféru. I přes nepříznivou druhou třetinu se hráči BO postarali ještě o lehčí zdramatizování, když v posledních dvaceti minutách snižovali na 4:6 a usilovali o další zvrat.



Návštěvnost na domácích zápasech

BO Ostrava Vítkovice Steel - 2 286 diváků
Engineers Prague - 1 861 diváků
Black Dogs Budweis - 1 418 diváků
Akademici Plzeň - 1 383 diváků
HC Masaryk University - 1 070 diváků
VUT Cavaliers Brno - 984 diváků
HC Univerzita Palackého v Olomouci - 578 diváků
UK Hockey Prague - 547 diváků
Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři