Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Výsledky nebyly dobré. Sbíráme zkušenosti a musíme poctivě makat, říká trenér Akademiků Tomáš Ceperko.

Akademici se po polovině základní části nachází na šesté příčce ULLH a po přestavbě kádru se snaží najít dřívější pohodu.

Jak jste spokojený s výkony týmu v první části sezóny?

Výsledky nebyly dobré. Věděli jsme, že máme mladé nezkušené mužstvo, a proto jsme si nenastavovali žádné velké cíle. Každý ať vyhraný nebo prohraný zápas pro nás byl cennou zkušeností a motivací k další poctivé prací na každém tréninku nebo utkání. Hráči potřebují nabrat sebedůvěru a takovou tu hráčskou drzost, která se v nich bohužel vytratila.

Jaké hráče z týmu Akademiků bys pochválil za odvedené výkony

Samozřejmě bych mohl pár hráčů jmenovat, ale dělat to nebudu. Nejsme tým individualit, a proto nechci nikoho vyzdvihovat. Musíme pracovat jako tým, zlepšovat se jako tým a i jako tým prohrávat. Takže chválím celý tým za každé utkání, ve kterém odevzdali maximum ze svých možností.

Jaké jsou ambice do druhé části sezony?

Postoupit do play off (smích)! Ambice jsou samozřejmé postupné a skromné. Budeme se zlepšovat krok za krokem a získávat zkušenosti a sebevědomí v každém zápase.

Jak pociťuješ změnu ligy? Jak velký má Univerzitní liga ledního hokeje na fungování týmu a samotný hokej?

Změna je obrovská především po organizační stránce ligy a její mediální propagaci. Nová liga má velký motivační vliv na hráče, kteří se chtějí předvést před kamarády, spolužáky a rodinami. Pokud se bude tato soutěž dále rozvíjet, přijde doba, kdy v univerzitní lize najdeme hráče, kteří se po studiu prosadí i do profesionálního hokeje. Možnost budovat duální kariéru v České republice doteď nebylo možné a je skvělé, že je právě hokej pilotním kolektivním sportem v této oblasti.

Jaká je současná fáze přípravy na další zápasy?

Tuto fázi bych nazval kondičně-dovednostní (smích). Hráči polykají náročné tréninky po Vánoční pauze, aby se dostali zpět do perfektní kondice. Od konce ledna nás čeká 5 utkání během deseti dnů, hráči tak musí vydržet bruslit v maximálním tempu v každém zápase.

Který hráč nebo trenér přišel po Vánocích s největší vanou (nadváhou)

Zatím se po pauze nepřipojili všichni hráči, tak si na hodnocení musíte počkat. Pokud to nakonec bude trenér, tak mi to tolik vadit nebude (smích).

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři