Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Ostrava oplatila Cavaliers porážku z domácího ledu, připsala si tři body

První domácí zápas letošního roku sehráli kavalíři s BO Ostrava Vítkovice Steel, kterou v listopadu po samostatných nájezdech porazili 3:2. Radovat z výhry se však tentokrát nemohli. Přestože se z kraje první třetiny zdálo, že otěže hry bude třímat domácí tým, Ostrava je rychle vyvedla z omylu. Ve třetí minutě otevřel skóre zápasu Lukáš Zberovský, a přestože se vzápětí díky střele Matouše Stupky podařilo Cavaliers dorovnat, radovat se dlouho nemohli. Hostující Jan Richtár navýšil ve 14. minutě na 1:2, zkraje druhé třetiny zakončoval Michal Dvořák a ve 25. minutě přidal čtvrtou branku Marek Kovalski. I přes veškeré snahy se kavalírům obrátit stav zápasu ve svůj prospěch nepodařilo a za konečného stavu 2:5 si tak Ostrava připsala tři body.

První domácí zápas po vánoční pauze vypadal pro kavalíry zpočátku první třetiny slibně. V prvních několika minutách se ostravského brankáře pokusilo překonat hned několik hráčů brněnského týmu. Například Jan Malíř zkusil štěstí z levého kruhu, Matěj Kmoníček z bezprostřední blízkosti a Libor Dobšák střílel z mezikruží. Ani jednomu z útočníků se však gól vsítit nepodařilo. Ostravě naproti tomu stačily jen dvě střely na to, aby otevřela skóre. Ve třetí minutě poslal z rohu brankové čáry puk za záda brněnského gólmana Lukáš Zberovský – 0:1. Na nepříznivý vývoj utkání zareagovali Cavaliers pohotově. Srovnat skóre se už v páté minutě podařilo Matouši Stupkovi. „Při napadání jsme získali puk za brankou, vyjel jsem si před ní a vystřelil,“ popsal situaci brněnský útočník. Kavalíři nepolevili a tlačili i v následující minutě, potom se však už hra začala přelévat z jedné strany ledu na druhý a šance byly vidět na obou stranách. Z bezprostřední blízkosti se dvakrát snažil protlačit puk do sítě například hostující Marek Kovalski nebo Ondřej Kosina z kraje kruhu. Za domácí od modré střílel Libor Dobšák, obrátit utkání v prospěch VUT Cavaliers Brno se pokusil i Albert Groma. Gólmani však týmy podržely nad vodou a čísla na tabuli se tak až do čtrnácté minuty nezměnila.  Navýšit skóre hostujícího týmu se zadařilo až Janu Richtárovi, který pálil do odkryté brány – 1:2.

Hned zkraje druhé třetiny inkasovali kavalíři další gól, tentokrát z hokejky Michala Dvořáka. Domácí na stále se navyšující se skóre soupeře zareagovali zvýšenou aktivitou, kotouč vystřelený z pravého kruhu od Kmoníčka, stejně jako několik dalších střel, však pouze prosvištěl kolem brankoviště. Nedáš, dostaneš. Ve 25. minutě se ke slovu opět úspěšně přihlásili BO Ostrava Vítkovice Steel, kdy při samostatném úniku Marek Kovalski s přehledem zakončil do brněnské svatyně – 1:4. Kromě dalšího inkasovaného gólu si Cavaliers následně vysloužili ještě dvě trestné minuty a Ostravští tak poprvé dostali výhodu v podobě přesilové hry.  Kavalíři však tentokrát žádné překvapení nepřipustili, soupeře si pohlídali a prakticky do žádné šance hostující tým nepustili. Proměnit početní výhodu se však na rozdíl od Ostravy podařilo ke konci druhé periody díky Ondřeji Dlouhému Cavaliers.  „Puk vystřelený od Lajbiho (Libor Dobšák pozn.) se gólman pokusil vyrazit. Naštěstí mi ale šel kotouč přímo na hokejku, a tak jsem ho dorazil mezi betony,“ upřesnil Dlouhý. Se zazněním bzučáku a 2:4 na tabuli tak VUT Cavaliers Brno svitla naděje, že zápas ještě obrátí ve svůj prospěch. Ve třetí třetině se domácí snažili ze všech sil, jezdili hodně dopředu, tím však otevřeli obranu, čehož v poslední minutě využil David Sysala. Za konečného stavu 2:5 si tak BO Ostrava Vítkovice Steel odvezla z kuřimského ledu tři body.

 

VUT Cavaliers Brno – BO Ostrava Vítkovice Steel 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Stupka (Gombarčík), 40. Dlouhý (Antal, Dobšák) – 4. Zberovský (Janík), 14. Richtár (Berovský, Prepsl), 21. Dvořák, 25. Kovalski (Dvořák), 60. Sysala (Kovalski, Gola)

VUT Cavaliers Brno: Bartošek – Imflauf, Antal, Malý, Nossek, Groma, Dobšák – Stupka, Kunst, Sokolík, Dlouhý, Vilímek, Malíř, Mudrych, Gombarčík, Vávra, Malý, Kmoníček.

BO Ostrava Vítkovice Steel: Šindelka (Vedra) – Gřesík, Hudec, Dvořák, Szturc, Hranoš – Gola, Richtár, Plášek, Janík, Zberovský, Štěpán, Prepsl, Sysala, Kosina, Kovalski

 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři