Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

První zápas nové dekády se Medvědům vůbec nepovedl. Ani 63 střel na výhru nestačilo

První zápas v novém roce Masaryčce nevyšel podle představ. I když na bránu soupeře vyslali 63 projektilů, dokázali skórovat jen jednou a prohráli 6:1

V pondělí vyrazili brněnští hokejisté na západ Čech, aby se pokusili ukořistit body plzeňským Akademikům. Dle postavení v tabulce mělo být o favoritovi duelu jasno. Plzeňští se krčili na předposledním místě tabulky, zatímco Medvědi byli těsně pod vrcholem. Úvod zápasu však hostům z moravské metropole nevyšel podle představ, když už ve třetí minutě přidal druhý přesný zásah domácích Strmiska. V první půli se Akademici prosadili ještě jednou a na světelné tabuli svítilo skóre 3:0. Gonos sice čtyři minuty před koncem prvního dějství svým druhým přesným zásahem v sezóně snížil na rozdíl dvou branek, ovšem to bylo ze strany Masaryčky vše. I přes velkou střeleckou převahu, konkrétně těžko uvěřitelných 63 pokusů, se po zbytek zápasu radovali pouze domácí. Konečné skóre 6:1 je velmi hořkou pilulkou, kterou musí Medvědi rychle polknout. Již ve středu se totiž představí na domácím ledě v městském derby proti Cavaliers Brno, kde budou chtít tento nepříznivý výsledek odčinit.

Branky a nahrávky: 2. Hřebík, 3. Strmiska (Starý, Šibra), 16. Sklenička (Švec), 32. Šibra (Koco), 38. Strmiska (Faschingbauer, Prachař), 56. Faschingbauer (Strmiska) – 17. Gonos (Matov, Říčka)

Akademici Plzeň: Frček (Černý) – Beer, Koco, Prachař, Starý, Soukup – Sklenička, Šibra, Strmiska, T. Kučera, Markov, Hájek, Straka, Hřebík, Rejzek, Šiška, Švec, Faschingbauer.

HC Masaryk University: Tichon (41. Holub) – Lašák, Studený, Š. Kučera, Gonos, Grygera, Polesný – Matov, Říčka, Hasoň, Čtvrtníček, Kadlic, Pavel, Vomočil, Heža, Tomaník, Bustin, Strakoš, Račický.

Rozhodčí: Šperl – Malý, Zimmermann

TŘETINY
3:1 , 2:0 , 1:0
STŘELY NA BRANKU
34:63
VYLOUČENÍ
5:4
VYUŽITÍ
1:0
OSLABENÍ
0:0
DIVÁKŮ
141

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři