Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

O Brno se bojovalo až do poslední chvíle, vyrovnané derby rozhodly nájezdy

Středeční Bitva o Brno nabídla stejně jako dříve ohromnou diváckou kulisu. I díky skvělé atmosféře sehráli VUT Cavaliers Brno výborný zápas vyrovnaný až do samého závěru. Z vítězství se nakonec po samostatných nájezdech radovali domácí hráči z HC Masaryk University, kavalíři si ale po zásluze připsali alespoň bod a opět ukázali, že favority umějí odhodlaným výkonem nepříjemně potrápit.

Třetí Bitva o Brno byla speciální hned od samého začátku. Hráči VUT Cavaliers Brno do ní naskočili v dresech s podobiznou Svatopluka Číhala, který se v rámci projektu Legenda legendám stal pro středeční večer kavalírským patronem. Za podpory legendy i desítek nadšených fanoušků pak rozehráli jedno z nejnapínavějších utkání letošní sezony. Zápas nabídl hned zkraje několik přesilovek na obou stranách. Jako první dokázali výhody využít ve 13. minutě kavalíři, když skóre otevřel přesnou trefou z pravého kruhu Jan Malíř. „Jak to padlo sám nevím, už jsem nemohl, chtěl jsem jít střídat, tak jsem to tam fláknul,“ popsal úvodní gól střelec. Domácí tým vstřelená branka viditelně zaskočil a dlouho se potýkali s problémy při zakládání útoku. Když jim ale hosté po faulu Jana Malého nabídli pět minut přesilové hry, neváhali a stav utkání gólem Jiřího Čtvrtníčka srovnali na 1:1.

Druhou třetinu rozehrály oba týmy aktivně, útoky se střídaly, brankáři měli ale vše bezpečně pod kontrolou. Blízko gólu se dostali ve 25. minutě Ondra Dlouhý s Michalem Gombarčíkem, kteří na bránu mířili v přečíslení, finální přihrávka se ale nezdařila. Václav Imlauf pokusem od modré čáry těsně minul bránu, zajímavou střelu z hokejky Jana Sokolíka domácí gólman vyrazil, stejně tak si pohlídal i následnou dorážku Tomáše Kučery. Pomalého střídání hráčů HC Masaryk University se pokusili využít Michal Gombarčík s Matoušem Stupkou, ani jejich kombinace ale nebyla úspěšná. Další branka zápasu padla až ve 38. minutě, kdy se domácí přesilovku povedlo využít střelou pod břevno Matěji Florkovi. Hosté ale nepolevili, zatlačili na soupeře, a nakonec dosáhli vyrovnání. Dvě sekundy před koncem třetiny se povedlo propašovat puk do domácí brány Ondřeji Dlouhému. „Matouš s Gombou tu přesilovku sehráli krásně. Já jsem stál u brány, kam mi to Matouš přihrál, mně se povedlo přestřelit gólmanovi beton a naštěstí to tam padlo,“ komentoval vyrovnávací gól Dlouhý.

I poslední dějství nabídlo po jedné brance na obou stranách. Do vedení se dostali tentokrát opět VUT Cavaliers Brno. Jediný gól zápasu, který nepadl při přesilové hře, vstřelili hosté ve 45. minutě zápasu. Puk na bránu nahazoval Michal Gombarčík, domácímu gólmanovi se jej ale nepodařilo udržet ve výstroji a po pohotové dorážce tak mohl slavit Matouš Stupka. Z vedení se ale kavalíři neradovali příliš dlouho. V 52. minutě využil další přesilovku domácích David Polesný, srovnal stav utkání na 3:3 a poslal tak oba celky do prodloužení. V tom pokračovala vyrovnaná bitva, kterou musely nakonec rozhodnout až samostatné nájezdy. Za VUT Cavaliers Brno se trefil pouze Alex Mudrych, hráči HC Masaryk University slavili úspěch dvakrát a po vítězném nájezdu Jiřího Čtvrtníčka si tak připsali dva body. 

Monika Pumprlová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři