Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs Budweis vyráží bojovat o cenné body do Plzně

Zkouškové období se stane brzy minulostí, a tak se opět naplno roztáčí zápasový kolotoč na plné obrátky. Black Dogs Budweis zajíždí ve středu do Plzně, kde se střetnou s místními Akademiky. Utkání začíná ve 20:45.

Black Dogs Budweis letos odehráli pouze jediné utkání. 13. ledna se utkali doma proti UK Hockey Prague. Svému soupeři tehdy nedali moc šancí a po jistém výkonu se po výsledku 7:2 radovali ze zisku tří bodů. Do zápasového rytmu Jihočeši naskočí opět po třítýdenní pauze proti plzeňským Akademikům. Během týdne je pak čekají další dvě utkání. To poslední, domací, 12. 2. bude zapojeno do společného projektu Kapky naděje a Českého hokeje, O kapku lepší hokej.

Zmíněné utkání proti Pražanům svěřencům trenérů Oulíka a Irry vyneslo třetí místo v tabulce. S 24 získanými body ztrácí na druhou Masarykovu Univerzitu deset, na první Engineers třináct bodů.

Pokud se podíváme na statistiků vstřelených a obdržených gólů, třetí místo patří Black Dogs Budweis naprosto oprávněně. 52 vstřelených branek totiž znamená, že jsou třetím nejproduktivnějším týmem. A na druhé straně 47 inkasovaných zase to, že po Engineers a Masarykově Univerzitě obdrželi nejméně branek. Tedy další potvrzení třetí pozice. 

Nejproduktivnějším hráčem českobudějovického celku je Radek Rolínek. Ten stihl během čtrnácti zápasů posbírat 15 bodů (6+9). Velmi dobře si vedou i další, v první dvacítce kanadského bodování najdeme i Jakuba Šuhaje 14 (5+9), Tomáše Vochozku 12 (4+8), Lukáše Práška 11 (9+2) a Jana Fialu 11 (4+7).


Akademici Plzeň se do kolotoče zápasů ULLH vrátili dříve. Proti Black Dogs je čeká již páté utkání během deseti dnů. V dosavadních čtyřech dokázali získat osm bodů. Zatím poslední utkání odehráli v pondělí 3. 2., speciální Winter Classic v Rýmařově. Tam se potkali s týmem HC Univerzita Palackého v Olomouci. Ve vyrovnaném utkání vstřelili vítěznou branku minutu před koncem. Po výsledku 2:1 tak tři body putovaly na západ Čech. 

V bodové produktivitě se nejvíce z týmu daří Jakubu Faschingbauerovi, nejzkušenějšímu hráči týmu, jemuž se podařilo za 8 utkání posbírat 10 bodů. Za zmínku stojí i výkony Tomáše Hanzlíka. Naskočil sice jen do tří zápasů, nicméně v nich zaznamenal 3 góly a stejný počet asistencí.

Západočeši mají na kontě 20 získaných bodů, a drží šestou příčku. Rozdíl mezi třetím a šestým týmem tabulky je tedy jen čtyřbodový. A přestože mají Akademici odehraný zápas navíc, bude středeční utkání velmi důležité. 







Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři