Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Přímý souboj o první místo zvládli lépe Engineers!

Středeční večer v Brně nabídl atraktivní duel mezi Masaryčkou a lídrem tabulky Engineers Prague. Základní část Univerzitní ligy se blíží do finiše, a právě tento zápas měl napovědět o tom, který tým získá pohár pro vítěze základní části a zároveň první volbu soupeře pro Play off. Oba soupeře před zápasem v tabulce dělily pouze tři body, takže o motivaci bylo rozhodně postaráno.

Engineers nastoupili do zápasu sebevědomě a s odhodláním vrátit Brnu dvě těsné prohry z předchozích vzájemných zápasů. Od začátku byl k vidění kvalitní hokej plný osobních soubojů a tvrdých hitů. Na branku si diváci museli počkat na závěr třetiny, kdy skóre otevřel Martin SUDA, který v pádu dorazil svou vlastní střelu za brankáře Tichona. Brno mohlo vyrovnat z rychlého brejku, kdy se jeden z útočníků ocitl tváří v tvář Příhodovi, ten ale skvělými zákroky udržel vedení na straně Engineers.


Podobný průběh měla i druhá třetina. Oba týmy si vytvořili slušné příležitosti ke skórování, ujala se však jediná střela, a to z hole JOSEFUSE. Do poslední dvacetiminutovky tak šli hosté s vedením 2:0.

Zápletku přinesl hned úvod třetí třetiny, kdy Grygera nahrával před branku a od brusle kapitána Engineers Petra Janáska se puk doklouzal za Příhodu. V dalším průběhu se napětí dalo krájet. Oba týmy měly šance na to změnit stav, ale oba brankáři byli proti, i když Příhodovi jednou pomohla tyč. V úplném závěru domácím nevyšla sázka na hru bez brankáře a o definitivní tečku za zápasem se postaral Jiří JANATA střelou do prázdné branky.

 

Šlágr kola tak ovládli Engineers, kteří navýšili svůj náskok v čele už na šest bodů. Do konce základní části zbývá 5 zápasů a pokud si udrží aktuální formu, půjdou do Play off z prvního místa. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři