Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

O kapku lepší! Black Dogs podpoří utkáním proti Olomouci unikátní projekt

Po měsíci se Black Dogs Budweis představí na domácím ledě. Před vlastními fanoušky vyjedou na ledovou plochu v Hokejovém centru Pouzar společně s hokejisty z HC Univerzity Palackého v Olomouci. Zápas to bude speciální. Bude se totiž hrát "O kapku lepší hokej."

Za vznikem projektu "O kapku lepší hokej" stojí Nadační fond Kapka naděje a BPA sport marketing, partner Českého hokeje. Hokejisté a fanoušci napříč republikou budou podporovat nemocné s problémem krvetvorby a šířit povědomí o této zákeřné nemoci. Celá akce začala již 4. února. Tedy symbolicky na Světový den boje proti rakovině. Hráči Black Dogs Budweis proti HC Univerzity Palackého v Olomouci nastoupí v originální sadě dresů. Dominovat bude oranžová barva jako symbol celého projektu. 

Pro diváky je připravený další program. Na ledě se představí i Lvíčata, hráči ročníků 2010 a 2011. K dispozici budou informační materiály z transfuzní stanice v Českých Budějovicích. Diváci se tak hned mohou dozvědět, jak pomoci. A samozřejmostí bude možnost přispět i finančně přímo na podporu nadačního fondu Kapky naděje.

 

 

Nyní se pojďme podívat, jak se oběma týmům daří.

 

Black Dogs Budweis měli minulý týden velmi nabitý program. Začali ve středu, když zajížděli na led plzeňských Akademiků. Na západě Čech sehráli velmi vyrovnanou partii, která se dotáhla až do penaltové loterie. V ní urvali bonusový bod domácí. Následovaly dva dny volna a v sobotu další utkání na soupeřově kluzišti. Tentokrát proti VUT Cavaliers Brno. Ani v tomto případě nešlo o jednoznačný duel. Spokojenější ale nakonec přece jen mohli být Jihočeši. Ti si do tabulky připsali důležité tři body po výhře 5:3. Na třetí pozici aktuálně ztrácí šest bodů na druhou HC Masaryk University, stejný rozdíl je dělí od čtvrté příčky. Tu drží právě HC Univerzita Palackého v Olomouci, náš středeční soupeř. 

  

HC Univerzita Palackého v Olomouci si v kontextu probíhajícího ročníku ULLH nevede vůbec špatně. Vstup do nového roku by si Hanáci ale představovali určitě lepé. Ve třech utkáních nebodovali ani jednou! Postupně podlehli doma BO Ostrava, poté bez vstřelené branky padli s lídrem soutěže Engineers Prague a naposledy při Winter Classic game nestačili plzeňským Akademikům.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři