Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Milan Bořík rozhodl souboj s Masaryčkou fintou alá Nikita Kucherov.

Podle postavení obou týmů v tabulce Univerzitní ligy se očekával souboj kočky s myší. Ostatně tomu napovídaly i výsledky předchozích dvou vzájemných utkání tohoto ročníku, které vždy skončily pětigólovým rozdílem ve prospěch favoritů z Brna. Tento souboj měl však jiný průběh.

Do utkání vstoupili domácí hokejisté UK velmi aktivně a radovali se již po minutě a půl z první branky v utkání. Samuel Hrivnák zachytil pokus o brněnskou rozehrávku a naservíroval kotouč volnému Milanu Piovarčimu mezi kruhy, který střelou z první překonal brankáře Holuba. První možnost k vyrovnání dal týmu z Masarykovy univerzity právě střelec první branky Milan Piovarči, který se provinil proti pravidlům a putoval na trestnou lavici. Brněnští ukázali, že mají přesilovou hru perfektně secvičenou a v závěru početní výhody David Polesný srovnal stav utkání. Na konci první třetiny se po individuálním průniku Filipa Čmejly prosadil střelou přes tři clonící hráče obránce Martin Dlabola a UK Hockey Prague šli do šaten v pozici vedoucího týmu.

 

Ve druhé třetině předváděli hráči HC Masaryk University svoji sílu, když zavřeli na dlouhou dobu domácí v obranné třetině, ale nedokázali si vytvořit výraznou brankovou příležitost. V polovině druhé třetiny však využila zaváhání obrany UK dvojice Jan Pavel, Peter Bustin a úspěšně zakončila rychlý protiútok razantní střelou. Peter Bustin, nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec soutěže, se tak opět postaral o vyrovnání stavu utkání a využití územní převahy svého týmu ve druhé třetině. Masaryčka dále pokračovala v aktivním napadání, ale nevyvarovala se nedovolených zákroků. Před koncem druhé třetiny se dostali do prvního souvislejšího tlaku i domácí hráči a Filip Rubeš si vykoledoval nedovolený zákrok. Na trestnou lavici putoval Adam Grman a domácím se podařilo vstřelit další tzv. gól do šatny. Za brankou vybojoval kotouč Samuel Hrivnák. Vyměnil si puk s Markem Dubnem na modré čáře a rychle zakončil nechytatelnou střelou do levého horního rohu branky Davida Holuba. Překvapivý výsledek svítil na ukazateli skóre i po druhém dějství.

 

Třetí třetina se odehrávala v podobném duchu jako ta druhá. Masaryčka tlačila a hráči UK Hockey Prague vyrážela do rychlých protiútoků. Nakonec se podařilo Jiřímu Čtvrtníčkovi v 53. minutě využít přesilovou hru, když perfektní střelou přes hráče nasměřoval puk přesně do pravého horního rohu Hamalčíkovi branky. Hosté stupňovali svůj tlak a nedovolovali Ukáčku, žádnou šanci k návratu do vedení. Poslední dvě minuty strávili domácí zamčeni ve vlastní třetině. Ale rozhodující branky se brněnští nedočkali. Naopak mohl přesně jednu minutu před koncem vrátit do vedení UK Filip Rubeš, ale puk nasměřoval pouze do tyče. Na řadu přišlo prodloužení.

Pro UK Hockey Prague to bylo první prodloužení v sezóně. Největší příležitost měl brněnský Peter Bustin, ale rozvlnil pouze boční síť. Ve hře 3 na 3 se nerozhodlo a o výsledku musely rozhodnout samostatné nájezdy. Šest sérií střelci mlčeli a brankáři měli stoprocentní úspěšnost. V sedmé sérii neproměnil ani svůj druhý nájezd hostující Jan Kalus a o dvou bodech pro tým UK rozhodl nájezdem alá Nikita Kucherov Milan Bořík. Hráči UK dokázali porazit poprvé v ročníku Masaryčku a připsali si tak velmi cenné body do tabulky Univerzitní ligy.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři