Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Masaryčka znovu zaškobrtla a z hlavního města veze pouze bod

Masaryčce se letos ve venkovních zápasech nedaří. Hráčům se prolomit smůlu nepodařilo ani proti předposlednímu týmu tabulky UK Hockey Prague. Z hlavního města do Brna přivezli jen jeden bod.

Pro mnohé je pondělí nejbolestivějším dnem v týdnu. Brněnští fanoušci však věřili, že pondělí 10. 2. bude jiné. Medvědi se totiž vydali „loupit" do Zlaté Prahy. Nikoli zlato, ale body. Ty Masárna, pokud se chtěla reálně udržet v boji o první příčku po základní části, potřebovala jako sůl. Utkání začalo na ledě předposledního celku tabulky až o půl deváté večer a všichni věřili, že si Medvědi konečně připíší první venkovní vítězství v nové dekádě. Úvod však nevyšel podle představ a domácí se již ve druhé minutě dostali do vedení. Masárna se svou odpovědí dlouho neotálela. Již za čtyři minuty potěšil hostující fandy Polesný, který po přihrávce Bustina rozvlnil síť. Potřebný klid se však na hokejky týmu z Brna nedostavil. Naopak ke konci prvního dějství udeřili znovu domácí. Střeleckou převahu zúročil v polovině druhé třetiny Bustin, který srovnal skóre zápasu. Závěr druhé části ale Medvědi znovu nezvládli, a hosté vstupovali do poslední třetiny s náskokem jednoho gólu. Ten se povedlo hostům z jihomoravské metropole smazat osm minut před koncem, kdy se prosadil Čtvrtníček. Další puky už brankáři za svá záda nepustili. Na řadu přišly nájezdy, které byly velkou show golmanů. Deptali střelce obou týmu. Rozuzlení přinesl až v sedmé sérii domácí Bořík, který byl jako jediný úspěšný a přisoudil Karlovce dva body.


Branky a nahrávky: 2. Piovarči (Hrivnak), 18. Dlabola (Čmejla, Duben), 40. Hrivnak (Duben, Piovarči), rozh. náj. Bořík – 6. Polesný (Bustin, Tomaník), 30. Bustin (Pavel, Heža), 53. Čtvrtníček (Račický, Kučera)

UK Hockey Prague: Hamalčík (Med) – Duben, Havelka, Černý, Beran, Dlabola, Erbrt – Čmejla (C), Bořík, Maťátko, Velas, Glitta, Sommer, Halberštát, Piovarči, Steklík, Rubeš, Arnošt, Hrivnak

HC Masaryk University: Holub (Tichon) – Grman, Krejčí, Kučera, Grygera, Polesný, Studen – Pavel, Heža, Bustin, Matov, Kalus, Hasoň, Tomaník, Račický, Florek (C), Čtvrtníček, Kadlic, Vomočil

Rozhodčí: Šmika – Hnát, Teršíp

TŘETINY 2:1 , 1:1 , 0:1 STŘELY NA BRANKU 29:3 VYLOUČENÍ 5:5 VYUŽITÍ 1:2 OSLABENÍ 0:0 DIVÁKŮ 77


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři