Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs na svém ledě rozsápali olomoucké hokejisty desíti zásahy

Bez jednoho dne se po měsíci Black Dogs představili na domácí ledové ploše. Ve speciálním utkání, které se neslo v duchu projektu O kapku lepší hokej, nastoupili domácí do divoké první třetiny. Horko těžko ji nakonec výsledkově ovládli. Poté se začali herně výrazně zvedat. Důkazem budiž čtyři gólové zásahy v olomoucké síti v posledním dějství. Black Dogs nakonec nadělili Olomouci desítku!

Netrvalo to vůbec dlouho a z první vstřelené branky se radovali hostující hráči. Jan Janečko si z pravého křídla, načež zakončil povedenou střelou přes obránce, která směřovala přímo do růžku. Vedení Olomouckých netrvalo dlouho. Vyrovnaný stav znovu zařídil Tomáš Vochozka střelou na zadní tyč. Gólové hody pokračovaly i nadále. Do vedení šla Olomouc. Dominik Dubovčí byl aktivní s kotoučem, poslal jej na branku, načež jeho pokus za brankovou čáru doklepl Jan Kropáč. Přece jen šťastnější mohli být před odchodem do kabin Black Dogs Budweis. A to poté, co přišla jejich povedená dvouminutovka. Pavel Grauer prostřelil od modré vše, co potřeboval, a záhy se trefil v přesilovce také Albert Hrůša, jtaké od modré čáry. V obou případech si hostující brankář Molnár stihl sáhnout, brance však nezabránil. Po prvních dvaceti minutách tedy 3:2 pro domácí.

 

Do druhé třetiny Black Dogs nastoupili ve velmi dobrém rozpoložení. Již po pár odehraných minutách na světelné tabuli svítilo skóre 4:2. Jakub Šafář našel přesným pasem Lukáše Sumerauera, a ten trefil z první přesně. Nadále to v průběhu třetiny byli právě domácí, kteří měli výraznější šance. Tomáš Vochozka pak dostal pas za olomouckou obranu, načež zamířil přesně k tyči a na domácí střídačce i na ochozu bylo ještě veseleji. Povedenou třetinu zpečetil Erika Bahula, který se prezentoval povedeným blafákem a zvýšil na čtyřbrankový rozdíl, po čtyřiceti minutách 6:2.

 

A jihočeský celek ze svého tempa nepolevoval. I do poslední části utkání nastoupil střelecky úspěšně. Tomáš Hubata sice neuspěl přímo z přečíslení, stihl ale s pukem objet branku a zasunout kotouč do odkryté části branky. Black Dogs dominovali na ledové ploše a hokejisty z Univerzity Palackého výrazně přehrávali. Další zásah přidal v oslabení Radek Sitter, který dostal pas na levý kruh, odkud trefil na centimetr přesně k tyči. Olomouc nemohla být se svým výkonem vůbec spokojená. Inkasoval i podeváté. Matěj Dvořák totiž zakončil z bekhendu přesně pod horní tyč. Schylovalo se tak k desátému zásahu. A ten opravdu přišel. Kotouč za brankovou čáru doklepl pohotový Radek Sitter a upravil na konečných 10:2. 

 

Branky a nahrávky: 8. Vochozka (Hrůša, Vávra), 14. Grauer (Křenek, Masopust), 16. Hrůša (Sitter, Vochozka), 22. Sumerauer (Šafář), 29. Bahula (Fiala, Sitter), 35. Bahula (Hrůša), 44. Hubata (Šafář, Dvořák), 47. Sitter (Vochozka), 51. Dvořák (Šafář), 51. Sitter – 6. Janečko, 10. Kropáč (Dubovčí). Vyloučení: 10:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváků: 486. 

 

Black Dogs: Spáčil (Svoboda) – Hrůša, Habata, Šafář, Vávra, Kříž (A), Grauer – Bahula, Sitter (C), Sumerauer, Mikulášek, Masopust, Křenek, Dvořák, Vochozka (A), Fiala.

 

UPOL: Molnár – Dubovčí, Kuchař, Dohnal, Horváth, Siegel, Veselský – Kerda, Hajšman (C), Pěcha, Rimmel, Janošek, Skopal (A), Kropáč (A), Janečko.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři