Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Na led HC UP přijíždí HC Masaryk University a domácí mají jasný cíl. Chceme se vrátit na vítěznou vlnu, říká obránce Kuchař

V 19. kole ULLH proti sobě nastoupí na ledě uničovského stadionu hokejisté Univerzity Palackého a HC Masaryk University. Zápas se odehraje v pondělí 17. února od 18 hodin a pro olomoucké se jedná o předposlední utkání na domácí půdě v základní části. O aktuálním rozpoložení modrobílých a o předchozích kláních s výběrem z Brna se rozpovídal Dominik Kuchař.

Čeká vás domácí utkání proti týmu HC Masaryk University, se kterým jste v této sezóně hráli dvakrát. Doma jste prohráli v prodloužení, v Brně 6:0 a k tomu jste nasbírali 124 trestných minut. Je to pro vás nepříjemný soupeř, nebo co za tou neukázněností stálo?

První zápas jsem ještě nebyl součástí týmu, proto budu hodnotit pouze ten druhý, který jsme sehráli v Brně. Myslím si, že hlavním důvodem tak vysoké prohry byla naše psychika, která byla po mnoha zbytečných vyloučeních opravdu špatná. Cítili jsme se ukřivdění a nesoustředili jsme se na zápas a na naši hru.

 MUNI je v tabulce na druhé příčce. Předchází pondělnímu utkání nějaká speciální příprava, nebo soupeře nerozlišujete?

 Určitě nic speciálního. Sice už víme, jak který tým hraje, ale každý v této lize dokáže překvapit. Musíme brát pondělní zápas jako každý jiný. Přijít na stadion s tím, že chceme vyhrát a nezaobírat se tím, proti komu hrajeme.

 Vstup do sezóny se vám povedl, ale posledních šest zápasů jste prohráli, navíc téměř všechny s dost velikým rozdílem. Čím to je, že se vám teď nedaří?

 Právě po prohře v Brně proti MUNI se nám naše nabrané sebevědomí sesypalo a velmi těžce se nám získává zpátky. Musíme ale myslet pozitivně. Vzít si ze zápasů ponaučení a myslet na to, že se nám to podaří zvrátit.

 Do konce základní částí zbývá HCUP pět zápasů. Jak bys průběh sezóny zhodnotil?

 Měli jsme příjemný vstup do sezóny, hodně se vyhrávalo. Od poloviny prosince je to ale pravý opak. V posledních pěti zápasech chceme navázat na naše výhry na začátku a vrátit se na vítěznou vlnu, která by nám v play-off mohla pomoct.

 Jaké máte před play-off očekávání?

 Všichni se moc těšíme, bude to vrchol sezóny. Určitě tam budeme chtít nechat všechno, abychom pak mohli být na sebe právem hrdí a mohli jsme odejít s hlavou nahoře.

 V HC UP jsi nováček. Jak se ti v týmu a univerzitní lize líbí?

 Univerzitní ligu jako takovou hodnotím kladně. Je super, že něco takového u nás vzniklo. A náš tým? Spoustu kluků jsem znal už předtím z juniorských soutěží, takže zdlouhavé seznamování nebylo třeba. O zábavu je určitě postaráno.

 Jsi spokojený se svými výkony?

 Začátky byly trochu náročné. Kvůli škole a zranění jsem minulý rok nikde nehrál, a tak jsem měl v prvních zápasech problém udržet tempo po celé utkání. Nakonec to ale nebylo tak špatné, s každým tréninkem jsem se cítil lépe. Myslím, že jsem pro tým přínosem.

TEXT: Vendula Holková

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři