Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Lídr nepolevuje! Engineers s Ostravou přidali devátou výhru v řadě

Po téměř měsíci a třech venkovních (a vítězných!) zápasech se univerzitní hokej vrátil konečně na domácí pole pražských Engineers. Tentokrát na Hvězdě vyzvali tým BO Ostrava, který v minulosti, jako jeden z mála, pražské lvy porazil (3:2sn). Inženýři tak měli co vracet, a navíc si chtěli udržet svou vítěznou vlnu, což se po dosti vyrovnaném utkání podařilo.

Další z nedělních zápasů byl hlavně zpočátku ve znamení vyrovnaných výkonů i skóre, četných vyloučení, napětí, tvrdých zásahů i parádních branek! Do první třetiny nastoupili Engineers odhodlaně a v plné síle. Ostravané s nimi drželi krok do 7. minuty, kdy Petr Josefus našel volného Jaroslava CHLOUBU, který jako první skóroval! Zbytek třetiny ovládaly časté odchody na trestné lavice na obou stranách. V podstatě minutu před koncem se rozjel na brankáře Příhodu hráč v černém dresu a zlaté helmě Marek Kovalski. Střelou mezi betony pražského gólmana překonal a vyrovnal tak stav na 1:1.

I následující třetina se nesla v podobném duchu. Ostravané využili trestného střílení, díky kterému poslal do vedení svůj tým Marek SMRČKA. Domácí ale odpověděli minutu poté. I tentokrát srovnal stav muž se zlatou helmou, nyní za Engineers Martin SUDA. Skóre 2.2 vydrželo do konce druhé hrací doby.

Závěrečná dvacetiminutovka už neměla takové tempo, na které si od začátku utkání hráči zvykli. Z domácích byla cítit lehká nervozita a začali chybovat. Ostravané taktéž. Zlom nastal ve 44. minutě. Engineers využili hry v šesti a vyplatilo se! Ze středu hřiště po přihrávce od mantinelu skóroval Jakub KÁNÍK a přivezl na střídačku nejen gólový náskok, ale také úlevu. Po vyloučení Smrčky za nesportovní chování využili Inženýři přesilovou hru. Ovládl druhý útok a Petr UJFALUŠI po přihrávce Martina Sekerky zakončoval do prázdné branky. U toho to ale nezůstalo. Pátý gól patřil Martinu SEKERKOVI, který ostravského brankáře překvapil bekhendem. Pár vteřin nato navýšil ostravské skóre již podruhé Martin SMRČKA.

Dorovnat hosté nestačili a po vítězství 5:3 tak zaslouženě patří tři body týmu Engineers Prague, pro které to byla již devátá výhra v řadě. S 46 body tak nadále kralují tabulce ULLH. Další domácí zápas svedou první březnovou neděli proti Olomouci. Zlatým hřebem základní části této sezóny bude Backbone BITVA O PRAHU

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři