Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Hokejisté HC UP ani potřetí v sezóně nenašli recept na HC Masaryk University a prohráli těsným výsledkem

Uničov – V 19. kole Univerzitní ligy ledního hokeje vyzvali na svém ledě hokejisté Univerzity Palackého brněnský celek HC Masaryk University. Třetí vzájemné utkání mezi těmito soupeři vyznělo lépe pro hostující, kdy měli medvědi více ze hry a jedenáct minut před koncem zpečetil jejich výhru Peter Bustin, který proměnil trestné střílení. Domácí sice poté rozdíl skóre stáhli na jednu branku, vyrovnat už ale nedokázali.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – HC Masaryk University 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 16. Dubovči (Cach), 30. Kuchař, 48. Janošek (Hajšman, Kuchař), 57. Hajšman (Pěcha, Janošek) – 3. Bustin (Biolek, Kučera), 15. Tomaník (Račický, Hasoň), 37. Račický (Polesný), 44. Florek (Polesný, Hasoň), 49. Bustin
Vyloučení: 8:7
HC Univerzita Palackého v Olomouci: Horváth O. (Ovčaři) – Veselský, Dohnal, Kuchař, Dubovči – Siegel, Hajšman, Skopal, Cach, Vaňo, Rimmel, Pěcha, Kerda, Janošek, Horváth L., Janečko, Mareček
HC Masaryk University: Tichon – Lašák, Kučera, Grman, Grygera, Polesný – Matov, Říčka, Hasoň, Biolek, Pavel, Tomaník, Bustin, Strakoš, Florek, Račický

Stav utkání otevřel už ve třetí minutě Bustin, nejproduktivnější hráč medvědů. Odpovědět se snažil domácí Rimmel, z následující skrumáže před brankou hostujícího gólmana však vzešly pouze první trestné minuty na obou stranách. Neukázněnost hráčů dovedla týmy až ke hře tři na tři, ani jeden z celků toho však nedokázal využít. V následující pasáži měl hru v režii soupeř z Brna a pozornost Ondřeje Horvátha prověřil nejprve Hasoň a poté i Račický. Na druhé straně se naopak zkoušela kombinováním prosadit dvojice Vaňo – Pěcha, Tichon ale střely z pravého i levého kruhu likvidoval. V 15. minutě na 2:0 zvyšoval Tomaník, který rozvlnil síť v levém horním rohu branky. O pár desítek sekund později se už z prvního gólu radovali i modrobílí, když přesně pálil Dubovči od modré čáry. Následně mohli v přesilové hře domácích vyrovnat Skopal nebo Vaňo, ale jejich pokusy byly marné a početní výhodu v závěru nezužitkovali ani hosté.

Za stavu 1:2 nastoupili do druhé třetiny aktivněji hostující. Do samostatného úniku se dostal Tomaník a z pravého kruhu střílel Florek, na Horvátha však nevyzráli. Na druhé straně ujížděl na Tichona osamocený Janošek, který byl následně faulován a domácí přesilovou hru využili, když na jejím konci vzešel vyrovnávací gól z hole Dominika Kuchaře. Diváci na uničovském stadionu mohli poté sledovat hokej nahoru dolů a několik nebezpečných situací na každé straně. Za HC UP vyslal puk na brněnského gólmana z levého kruhu Veselský, se střelou Florka si zase poradily Horváthovy betony a proti Lašákově ráně zasáhla jeho lapačka. Až ve 37. minutě odskočili hráči MUNI zásluhou Račického opět do jednobrankového vedení a v posledních třech minutách už se skóre zápasu neměnilo.

V úvodu poslední periody vyústil tlak týmu z Brna v oslabení domácích, kterého nejprve zkoušel využít Polesný, ale podařilo se to až Florkovi a stav byl 2:4. Vzápětí mohl snížit Vaňo, jenž se k hostujícímu brankáři vydal sám, s pukem ale nic nevymyslel. V následující přesilové hře už ale z bezprostřední blízkosti dostal puk za Tichonova záda Janošek. Rozdíl jedné branky HC UP povzbudil, avšak o minutu později fauloval Dohnal ujíždějícího Bustina a rozhodčí nařídili trestné střílení. Hráč medvědů se chopil šance, vykličkoval Horvátha a zakončoval k pravé tyčce do odkryté brány. Modrobílí se snažili se stavem utkání ještě něco udělat, střely nejproduktivnějšího hráče Cacha však k ničemu nevedly. Až kapitán Hajšman snižoval z mezikruží na 4:5 a dal domácím naději. Ti už víc ale nesvedli a jednalo se tak o konečný stav utkání.

Tým Univerzity Palackého vyšel i z třetího vzájemného utkání s HC Masaryk University bodově naprázdno a série prohraných zápasů hráčů z Hané se navýšila. Těsný výsledek z dnešního zápasu jim však bude motivací a už v sobotu 22. února se pokusí zdolat druhý brněnský výběr, a to VUT Cavaliers Brno, se kterými sehrají zápas od 11:40 na ledě kuřimského stadionu.

TEXT: Vendula Holková
FOTO: Daniel Klement

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři