Přesunout nahoru
čt 4. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Z Plzně se kavalíři vrátili opět bez bodu

Dvanáct statečných, kteří se vypravili do úterního boje, bohužel divoký západ nepokořilo. V první třetině se sice kavalírům dařilo držet s domácími krok, postupně jim ale docházely síly a domácí tak nejen díky početní výhodě brali po výsledku 6:1 všechny body.

Utkání rozehrály oba týmy lehce nervózně. Ani na jedné straně se nedařily přihrávky a puk tak bezcílně putoval napříč celým ledem. První pořádná akce se povedla domácím hráčům až v šesté minutě zápasu a hned z ní vytěžili maximum. Dominik Beer po krásné kombinaci se spoluhráči přesně zakončil a zařídil Akademikům gólový náskok. Kavalíři si ale nenechali vzít vítr z plachet, tlačili se do útočného pásma a jejich snaha brzy přinesla ovoce. Dorážkou po střele Michala Gombarčíka dorovnal na 1:1 Jan Malíř. „Byla to taková moje klasika, nějak to tam spadlo. Gomba vystřelil a gólman mi to vyrazil přímo na hokejku. Já už tak trochu slavil a vůbec jsem to netrefil, ale bek si to nakonec srazil do brány,“ popsal trefu Malíř. Domácím se ale následně opět podařilo převzít otěže, když byl z ledu na dvě minuty vykázán brněnský Václav Imlauf. Přesilovku využil po 14 vteřinách přesnou střelou od modré Jaroslav Starý a poslal tak svůj tým do šaten ve vedení 2:1.

Hned zkraje dalšího dějství navýšili Akademici svůj náskok na 3:1 po trefě Jana Rejzka. V polovině třetiny navíc dostali další šanci na změnu skóre, tentokrát v podobě trestného střílení. K tomu se postavil faulovaný Martin Straka, brněnský gólman Jan Antonín si ale s jeho nájezdem dokázal poradit. „Byl to první zápas, co jsem chytal celý, a tohle byla dobrá škola. Šel do backhandu, ale byl jsem dobře postavený a měl jsem tam beton,“ komentoval svůj zákrok Antonín. Kavalíři se snažili kombinovat do útočného pásma, jejich pokusy prostřelit plzeňského gólmana byly ale neúspěšné. Navíc otevřenou hrou nechávali větší prostor pro kombinaci soupeři, čehož se Akademikům povedlo využít ve druhé třetině ještě jednou. Nahození Dominika Beera brněnský brankář ještě vyrazil, na dorážku Davida Markova už ale nedosáhl. Druhou třetinu tak domácí zakončili s třígólovým náskokem.

Po přestávce kavalíři na led doslova vlétli, hned se dostali do útočného pásma a pohrozili domácím kombinací Michala Gombarčíka s Oskarem Hubáčkem. Elán jim ale příliš dlouho nevydržel a následně se nechali uvěznit ve vlastním obranném pásmu. Několik minut v plzeňských kleštích se ale brněnským povedlo ustát a po osvobození začali znovu pronikat do útoku. Pokus Oskara Hubáčka ale skončil na gólmanově betonu, střela Matěje Kmoníčka zase prosvištěla těsně kolem brány. V 50. minutě se naopak opět vydali do útoku domácí a po výhodě dvou na jednoho přesně trefil horní rožek brány Martin Straka. Plzeňské vedení vzápětí ještě navýšil Lukáš Šíma, a jelikož Jan Malý v krásné šanci domácí bránu těsně přestřelil, zápas vyhráli Akademici pětigólovým rozdílem 6:1.


Akademici Plzeň – VUT Cavaliers Brno 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Beer (Rejzek, Koco), 17. Starý (Hájek), 21. Rejzek (Markov), 34. Markov (Straka, Beer), 50. Straka (Šiška, Soukup), 54. Šíma (Salajka, Koco) – 14. Malíř (Gombarčík, Vávra)

Akademici Plzeň: Štekr – Váchal, Beer, Koco, Prachař, Starý, Šimůnek, Soukup – Šibra, Strmiska, Kučera, Markov, Hájek, Straka, Rejzek, Šíma, Šiška, Salajka

VUT Cavaliers Brno: Antonín – Antal, Groma, Imlauf, Nossek, Dobšák – Hubáček, Malíř, Gombarčík, Vávra, Kmoníček, Sekanina

 

 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři