Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK Hockey Prague vynulovalo Ostravu!

Hráči UK posílení posledním vítězným utkáním proti HC Masaryk University nastoupili, na domácím stadionu Škoda IceRink v přímém souboji o šestou příčku proti BO Ostrava Vítkovice Steel. Hosté se chtěli naladit vítězně v poslední prověrce před utkáním sezony, Bitvou o Moravu, ve které se střetnou právě s Masaryčkou. Ukáčko se naopak hodlalo dotáhnout právě na Ostravu v tabulce Univerzitní ligy a potvrdit tak vítězství z posledního duelu.

UK Hockey Prague - BO Ostrava Vítkovice Steel 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. D. Havelka (Gremlica), 22. Kaleta, 25. D. Havelka (Čmejla), 45. Čmejla (D. Havelka)

V první třetině byli nebezpečnější hráči BO Ostrava, kteří zasypali brankáře Nováka velkým množstvím střel. I přes množství slibných šancí Ostravy šli do vedení domácí. V 9. minutě vyhrál vhazování v útočném pásmu Gremlica na Dominika Havelku, který se ihned uvolnil a prostřelil hostujícího brankáře Šindelku. Ostravští hokejisté si dokázali i ve zbytku vytvořit brankové příležitosti, ale na jistého brankáře UK nevyzráli.

 Druhá třetina byla pod taktovkou UK. Ostravští hráli v úvodu přesilovou hru, ale do rychlého úniku se vrhl Dominik Havelka. Po rychlé kličce do středu zamířil do protipohybu Šindelky svou druhou brankou zvýšil na 2:0. Po dvou minutách byl vyloučen další hráč UK. BO si však v přesilových hrách nevědělo rady a zmar v jejich hře, vyústil v druhou inkasovanou branku při početní výhodě. Jakub Kaleta vystihl rozehrávku hostí a v samostatném úniku chladnokrevně zakončil do pravého horního rohu ostravské branky. Tyto dvě branky, které hosté obdrželi ve vlastních početních výhodách, úplně otupily tlak ostravských hráčů, a naopak dostal do pohody domácí hráče UK, kteří si zbytek třetiny pohlídali.

 Třetí třetina se nesla v podobném duchu jako ta předchozí. Hráči UK Hockey Prague sebevědomě kombinovali v útočném pásmu a Ostravané se snažili probíjet před brankáře UK v samostatných únicích. Ale Kristián Novák dnes chytal výtečně a nedal soupeři nejmenší šanci. Svůj samostatný únik na druhé straně dokázal proměnit kapitán hráčů Univerzity Karlovy Filip Čmejla a stanovil konečný stav utkání na 4:0. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři