Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Hokejisté Univerzity Palackého nenavázali na výhru z Brna a padli na domácím půdě s UK Hockey Prague

Uničov – Ve třetím vzájemném utkání se proti sobě v dohrávce 16. kola postavili hokejisté HC UP a UK Hockey Prague. V předchozích dvou zápasech dokázali modrobílí nad hráči Univerzity Karlovy shodně zvítězit 2:1, tentokrát však stejný výkon nepředvedli. Pražané měli na ledě uničovského stadionu převahu a poprvé v sezóně tým z Olomouce porazili, navíc s jasným čtyřbrankovým rozdílem.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – UK Hockey Prague 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)
Góly a asistence: 38. Skopal (Rimmel), 54. Rimmel (Kropáč) – 10. Dlabola (Čmejla, Glitta), 21. Bořík, 24. Havelka (Arnošt, Piovarči), 35. Halberštát (Havelka, Hakl), 39. Glitta, 47. Piovarči (Arnošt)
Vyloučení: 4–1
HC Univerzita Palackého v Olomouci: Horváth O. (Ovčaři) – Dohnal, Kuchař, Imrich, Dubovči, Veselský, Siegel – Kerda, Hajšman, Skopal, Kropáč, Rimmel, Janošek, Horváth L., Lainka, Mareček
UK Hockey Prague: Novák – Dlabola, Havelka, Erbrt, Glitta, Beran – Velas, Hakl, Steklík, Arnošt, Halberštát, Čmejla, Piovarči, Bořík

Pražané vstoupili do zápasu s větší vervou, jejich zápal byl na ledě vidět od první minuty a Horváth se musel v brankovišti ohánět. Nejprve pálil Arnošt a poté to zkoušel Glitta, gólmanova lapačka však byla na správném místě. Hokejisté Univerzity Karlovy pokračovali ve své aktivitě, když od modré zkoušel nasměrovat puk do brankoviště Steklík. K první větší šanci domácích se dostal Lainka, který vypálil z pravého kruhu, avšak Novák puk vyrazil. Poté se iniciativy chopili opět hosté, když zahrozil Čmejla.  Ten se vyskytl v individuální akci, domácí obránce mu však nedovolil dostat se do lepší střelecké pozice a s jeho pokusem si brankář poradil. Horváth vzdoroval akcím hráčů z Prahy dlouho, na Dlabolu už ale nestačil, a tak puk skončil v síti nad jeho vyrážečkou. Olomoučtí si poté zkusili hru v přesilové hře. Nic kloudného v ní sice nevymysleli, ale v následné pasáži dokázali dostat UK Hockey Prague pod tlak. Pokusy Janoška, Rimmela či Hajšmana však ke změně skóre nevedly.

Druhá perioda začala v podobném tempu jako ta předchozí a již po minutě se hosté opět radovali z gólu. Tentokrát se k puku dostal osamocený Bořík, který skóroval ránou zápěstím. Netrvalo to dlouho a třetí zásah do sítě za zády Horvátha přidal Havelka, jenž pálil z mezikruží. Hokejisté HC UP se poté dvakrát provinili proti pravidlům, avšak oslabení dokázali ubránit a hráče z Prahy téměř k ničemu nepustili. Proti pěti olomouckým v poli to šlo UK Hockey Prague ale o něco lépe. Ve 35. minutě nahrával Havelka Halberštátovi, před kterým se odkryla prázdná brána a ten se střelou k bližší tyči nemýlil. Domácí duo Skopal – Rimmel se poté blýsklo perfektní spoluprací, která nezůstala neoceněná. Skopal zavezl puk do útočného pásma, vyměnil si s Rimmelem přihrávku a poté zakončoval. Stav byl 1:4 a vypadalo to, že by si domácí mohli dodat více klidu na hokejky. Okamžitě však odpověděl Glitta, který se prokličkoval až před brankáře a prosadil se z bezprostřední blízkosti. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:5.

Navrch měli hosté i ve třetí třetině, kterou začal střelou Čmejla a mířil i Halberštát. Na druhé straně se naopak zkoušel z velkého úhlu prosadit Mareček. Zakončovat do prázdné klece mohl opět Čmejla, nedokázal však ideálně zpracovat přihrávku spoluhráče. Svůj neustávající tlak Pražané zpečetili pátým gólem o něco později. Majitel zlaté helmy Piovarči využil skrumáže před Horváthem, obtočil se kolem něj a zakončoval do odkryté brány. Za modrobílé se se stavem utkání snažili něco udělat Siegel, Kerda a Horváth L., jejich pokusy ale nebyly úspěšné. Až v 52. minutě přihrával Kropáč puk na hokejku Rimmela, na jehož střelu z mezikruží Novák nevyzrál. Domácí však poté dali svojí neukázněností hokejistům z Prahy šanci na navýšení rozdílu ve skóre v přesilovce 5:3. Ti ale početní převahy nevyužili, a tak už se stav 2:6 stal konečným výsledkem utkání. Další zápas sehraje tým HC Univerzita Palackého v neděli 1. března na ledě Engineers Prague od 12 hodin.

TEXT: Vendula Holková
FOTO: Daniel Klement

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři