Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Z Olomouce si vezeme třetí výhru v řadě!

Po dvou vítězstvích nad Masaryčkou a BO Ostrava vyrazil tým UK Hockey Prague na led týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci, který v tomto ročníku nedokázali ani jednou ze dvou vzájemných duelů porazit. Obě předchozí utkání prohrál hráči UK shodně 1:2. Pokud chtěli zabojovat o výhodnější příčky pro vyřazovací boje, museli bezpodmínečně bodovat.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – UK Hockey Prague 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)
Góly a asistence: 38. Skopal (Rimmel), 54. Rimmel (Kropáč) – 10. Dlabola (Čmejla, Glitta), 21. Bořík, 24. Havelka (Arnošt, Piovarči), 35. Halberštát (Havelka, Hakl), 39. Glitta, 47. Piovarči (Arnošt)

Úvod utkání byl zcela pod taktovkou hráčů UK Hockey Prague, kteří na 11 minut téměř zamkli domácí hráče v jejich obranné třetině. Výsledkem tohoto drtivého tlaku byla vedoucí branka z hole obránce Martina Dlaboli. O minutu později byl vyloučen Aleš Steklík a soupeř dostal první příležitost vrátit se do utkání. V přesilové hře si nedokázal vytvořit vážnější šanci, ale po zbytek třetiny diktoval hru a dokázal vyrovnat počet střel, ale branku se jim, výborně chytajícímu Novákovi, vstřelit nepodařilo.

Druhá třetina začala téměř stejně jako ta první. Na branku však diváci na uničovském stadionu nemuseli čekat příliš dlouho. Už ve 22. minutě se dostal do samostatného úniku Milan Bořík a střelou na lapačku překonal domácího brankáře Horvátha. Hráči UK nepolevovali a za další 3 minuty zvyšoval na 3:0 obránce Dominik Havelka. V 36.minutě zakončil krásnou kombinaci 3 na 2 Fredyho Hakla a Dominika Havelky svou premiérovou brankou v černém dresu UK Hockey Prague Jiří Halberštát. Poté Ukáčko trochu polevilo a přestalo důsledně bránit a 2 minuty před koncem přišel trest v podobě první inkasované branky z rychlého protiútoku z hole domácího Pavla Skopala. Z první obdržené branky se hráči UK brzy oklepali, když 16 sekund před koncem 2. třetiny zvýšil na 5:1 parádním sólem Oliver Glitta.

Do 3. třetiny hráči vstupovali za téměř rozhodnutého stavu. Olomoučtí však nehodlali zbytek utkání jen tak odevzdat a vytvořili si pár slibných příležitostí. Ale jistý brankář UK Kristián Novák odrážel útoky domácích a nepřipouštěl zdramatizování závěru utkání. Ve 48. minutě navíc dokázala využít aktivního napadání dvojice Daniel Arnošt, Milan Piovarči a druhý jmenovaný dorazil střelu za bezmocného olomouckého brankáře. Stav utkání byl 12 minut před koncem základní hrací doby 6:1 ve prospěch UK Hockey Prague. Pět minut před koncem utkání už pouze kosmeticky upravoval skóre 6:2 z pohledu UK domácí nejlepší střelec Mikuláš Rimmel. Tým UK Hockey Prague se tak raduje ze svého třetího vítězství v řadě a dotahuje se na své tabulkové sousedy Akademiky Plzeň, a právě Olomouc na rozdíl pouhých dvou bodů. S Akademiky se navíc utká již tuto sobotu na domácím ledě Škoda IceRink od 11:30.

FOTO: Daniel Klement


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři