Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Zápis do historie nevyšel. V prvním zápase před televizními kamerami bere výhru Ostrava

Na dlouhou očekávaný zápas hráči Masaryčky nebudou vzpomínat v dobrém. V utkání, které se zapíše do historie univerzitního sportu u nás, jako to úplně první vysílané v televizi, nedokázali vyzrát na výborně hrající tým z Ostravy a z moravskoslezské metropole si odvezli debakl 9:4.

O tomto zápase se bude psát ještě dlouho. Vůbec poprvé se Univerzitní liga dostala před televizní kamery a dle všech předpokladů to měla být velká show Mevědů. Vždyť v lize drželi pohodlné druhé místo s desetibodovým náskokem na další tým. Oproti tomu soupeř z Ostravy se takovýmto postavením chlubit nemohl. Krčil se na předposlední příčce. Ovšem předpoklady jsou jedna věc a realita druhá. Úvod zápasu nenaznačoval, že by mělo dojít k překvapení a již ve druhé minutě se hosté dostali do vedení, když rozvlnil síť Vomočil. Zbytek třetiny však tak veselý nebyl. BO se prosadilo hned třikrát a domácí obecenstvo bylo na nohou. Ve druhém dějství se Muni vrátilo do zápasu, když se do střelecké listiny zapsal Strakoš a snížil na rozdíl jediné branky. Ostrava ale ukázala, že tahá za delší konec provazu. Třemi góly v rozmezí tří minut odskočila a udělala rozhodující krok za vítězstvím. Finální část vyzněla opět lépe pro domácí, kteří si nakonec utkání podmanili poměrem 9:4 a stali se tak prvními vítězi televizního zápasu v historii.

Branky a nahrávky: 5. Gola (Sysala), 10. Dýrr (Smrčka, Fejko), 15. Kovalski (Sysala, Gřesík), 36. Plášek (Kosina, Moravčík), 36. Adamczyk (Fejko), 39. Gelnar (Moravčík), 44. Dýrr (Smrčka), 51. Sysala (Kovalski), 60. Gelnar (Fejko) – 2. Vomočil, 34. Strakoš, 47. Vomočil (Krejčí, Bustin), 57. Říčka (Tomaník, Biolek)

BO Ostrava Vítkovice Steel: Šindelka (48. Vedra) – Dvořák, Prepsl, Hudec, Szturc, Gřešík, Pobuta, Hranoš, Baca (A) – Janík, Smrčka, Adamczyk, Dýrr, Plášek (C), Kovalski, Gelnar, Sysala (A), Gola, Kosina, Fejko, Moravčík.

HC Masaryk University: Holub (15. Tichon) – Grman, Krejčí, Grygera, Kučera, Gonos, Polesný (A), Lašák – Strakoš, Kadlic, Račický, Biolek (A), Tomaník, Vomočil, Matov, Bustin, Říčka, Florek (C), Hasoň, Čtvrtníček.

Rozhodčí: Cabák – Hanzlík, Bartoň.

Diváci: 2 650 (nový rekord ULLH)

TŘETINY

3:1 , 3:1 , 3:2

STŘELY NA BRANKU

37:68

VYLOUČENÍ

4:4

VYUŽITÍ

0:0

OSLABENÍ

1:0


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři